Najavljen novi sastanak socijalista i naprednjaka 1Vučić i Dačić Foto: FoNet/ Nenad Đorđević (arhiva)

Za utorak je najavljen novi sastanak koalicionih partnera aktuelne vlasti iz Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije.

Sastanak je najavljen za utorak 26. oktobar u 17 sati, u sedištu Srpske napredne stranke u Novom Beogradu. Kako navodi Informativna služba SNS, delegaciju naprednjaka predvodiće Aleksandar Vučić, a socijalista Ivica Dačić.

Razgovori dve partije vode se u susret predstojećim spojenim izborima, koji se najavljuju za 3. april. Dok Dačić kaže da se neće kandidovati za predsednika Srbija, što bi trebalo Vučiću da olakša reizbor na drugi predsednički mandat u prvom izbornom krugu, dotle očekuje i da na parlamentarnim i izborima u Beogradu, socijalisti i naprednjaci ovoga puta, nastupe na istoj zajedničkoj listi. Posebno je lider socijalista isticao da je odličan rezultat postigla zajednička lista SNS-SPS na nedavnim lokalnim izborima u Negotinu, blizu 75 odsto. Na izborima u Mionici socijalisti su na istoj listi sa radikalima Vojislava Šešelja osvojili 11 odsto.

Prethodno, socijalisti i naprednjaci, sastali su se početkom septembra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari