Najavljena pa otkazana vanredna konferencija Petra Petkovića povodom situacije na Severu Kosova 1Petar Petković Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da će zbog eskalacije situacije na Severu Kosova biti održana vanredna konferencija za novinare u Palati Srbija, da bi zatim iz iste institucije stiglo obaveštenje da će se ipak obratiti predsednik Vučić.

Petar Petković će se, kako je prvobitno rečeno u saopštenju, javnosti trebalo da obrati u 14 časova, dok se Vučićevo obraćanje očekuje u popodnevnim časovima.

Tokom noći je došlo do pucnjave u selo Banjska, opština Zvečan, na severu Kosova i Metohije u kojoj je jedan policajac poginuo, a drugi povređen.

Rafali su se čuli i jutros, a kosovski premijer Aljbin Kurti i predsednica Vjosa Osmani su za napad okrivili „srpske kriminalne bande“.

Od srpskih zvaničnika se ovim povodom oglasio samo predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić.

„Ako ćemo da pričamo o onima koji su sve samo ne to, onda ste videli i reakciju Aljbina Kurtija koji je odmah krenuo, pojurio prvi da optuži Srbe, da kaže da je to neka organizovana ne znam šta akcija i da su to profesionalci neki izveli, sigurno ih je u međuvremenu lično već legitimisao pa zna ko su i šta su, dakle jasno vam je sve“, rekao je Orlić za Prvu TV.

Najnovije informacije o situaciji na Kosovu i Metohiji pratite u Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari