Aleksandar Arsenijević: Napadnut sam u Severnoj Mitrovici, čovek pokušao da povuče pištolj na mene 1foto: Printscreen/YouTube/MEDIJA CENTAR - ČAGLAVICA

Lider stranke Srpska demokratija Aleksandar Arsenijević objavio je na društvenim mrežama da je sinoć ispred svog kafića „Sfens pub“, u Severnoj Mitrovici, napadnut od strane muškarca koji je nakon upućenih uvreda pokušao da izvadi pištolj.

Kako je Arsenijević naveo, prethodno je istu osobu oko 22:20 časova ugledao za šankom u svom lokalu. Ovog čoveka, kaže, poznaje od ranije jer ga je ovaj više puta vređao.

„Istog momenta kad me je ugledao krenuo je sa verbalnim napadima. Navodio je kako nema ništa lično protiv mene, ali ima protiv moje politike. Nastavio je sa pretnjama kako će da me odrobija i psovao. Hvatao se za pojas u više navrata“, dodao je Arsenijević.

Muškarac je tada napustio lokal.

Kako dalje dodaje, Arsenijević je potom dobio informaciju da se pomenuti muškarac nalazi ispred kafića i da preti da će da ga „odrobija“.

„Nakon nekog vremena, nekoliko osoba među kojima i moj brat, rekli su mi da me Perić čeka ispred kafića, preti i poručuje kako će me ubiti i odrobijati. Nakon kraćeg razmišljanja, i uzimajući u obzir da može da uđe u kafić i napravi veću tragediju u napadu na mene, kao i to da u tom momentu nije bilo uopšte ljudi ispred kafića, izašao sam kako bih maksimalno umanjio moguće kolateralne žrtve, i ugledao ga, započeo snimanje telefonom i pored nadzornih kamera iz kafića, upitao ga šta je problem, izvoli sada“, opisuje predsednik Srpske demokratije.

Istog momenta on se uhvatio za pištolj za pojasom, a Arsenijević i čovek u njegovom društvu su ga pribili uza zid, kako ne bi imao manevarski prostor za pucanje, navodi predsednik Srpske demokratije.

„Lično sam mu oduzeo pištolj, izvršio građansko hapšenje i pozvao policiju. Policija ga je po dolasku uhapsila. Oružje sam predao policiji. Snimke nećemo objaviti jer su predmet istrage, a o motivima i okolnostima će se pozabaviti istražni organi“, kaže on.

Kosovoska policija je danas saopštila da je muškarac priveden zbog posedovanje oružja. Pištolj je bio bez municije, dodaje se u ovom izveštaju. Nakon obavljenog razgovora, uhapšenom muškaracu je određeno zadržavanje, prenosi Zubin Potok Info.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari