Napredni klub: Poslanici da se odreknu primanja za mart 1Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Napredni klub poziva sve narodne poslanike da se odreknu svojih prinadležnosti za mesec mart, s obzirom na to da neće imati niti jedno zasedanje u ovom mesecu.

„Posebno se obraćamo predsednici Narodne skupštine Republike Srbije Maji Gojković, koja je pozvala na nerad, da stavi ovaj predlog na dnevni red, odnosno da se prva odrekne svojih primanja. Smatramo da je Narodna skupština kao institucija dovedena na najniže grane, a da bi jedan ovakav potez mogao da joj podigne makar malo trenutno očajan rejting u narodu“, navodi se u saopštenju.

Ušteda od martovske bruto plate svih narodnih poslanika procenjuje se na oko 400.000 evra, a Napredni klub predlaže da se ovaj novac uputi ugroženim Srbima u zemljama regiona i dodaju: “Narodni poslanici bi trebalo da budu pozitivan primer narodu i njegov najbolji deo, a ne najgori. Pošto srpski građani koji ne rade nisu za to plaćeni, a ni ne treba da budu, onda takav slučaj posebno ne bi trebalo da važi za njihove izabrane predstavnike koji se, uz to, finansiraju iz budžeta“.

„Godinama, kroz svoj rad, ukazujemo na truli republikanski sistem koji vlada Srbijom i na njegove brojne anomalije. Jedna od mnogobrojnih jeste težnja za neradom narodnih poslanika bez da se iko od njih setio da za taj nerad ne bi trebalo da budu plaćeni. Opozicija će reći da je želela da zaseda, ali ni od njih nije potekla inicijativa za odricanjem primanja u martu, čime su pokazali da su po načinu razmišljanja i oni deo trulog sistema. Brojni nezaposleni građani žele rade, ali ne očekuju primanja za svoju nezaposlenost“, poručuju iz Naprednog kluba.

Napredni klub, poziva celokupan saziv parlamenta, a posebno predsednicu Maju Gojković, da „operu ovu sramotu za sebe i isprave učinjenu moralnu i materijalnu štetu srpskim građanima“. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari