Naprednjaci i socijalisti se pojavili, svi odjednom, deset minuta pre početka sednice Skupštine grada za smenu Aleksandra Šapića, ali njega nema 1Printskrin Studio B

Kako Danas saznaje, desetak minuta uoči početka sednice Skupštine grada Beograda, na kojoj bi, između ostalog, trebalo da se raspravlja o smeni gradonačelnika Beograda, Aleksandra Šapića, na inicijativu opozicije, Stranke slobode i pravde, Pokreta slobodnih građana, Pokreta za preokret, Sindikata sloga, koalicije „Za dobar grad – Moramo“, Narodne stranke i Demokratske stranke – iako je bilo neizvesno da će obezbediti kvorum za održavanje sednice, pojavili su se odjednom zajedno odbornici SNS i SPS.

Uoči početka sednice, stigao je i predsednik Skupštine grada, Nikola Nikodijević, ali, iako se raspravlja o njegovom razrešenju, Aleksandra Šapića – još nema.

– Danas smo na sednici jer je prosto nedopustivo da zbog nesposobnosti i aljkavosti ove vlasti ljude svakog dana izbacuju na ulicu i podižu im kirije, da živimo u najzagađenijem gradu i da do sada nije doneta nijedna odluka koja poboljšava kvalitet života građana – kaže za Danas Natalija Stojmenović iz Ne davimo Beograd.

Mi imamo rešenja za te probleme, dodaje, koja želimo da ponudimo građanima i to je razlog zašto smo inicirali da se o zagađenju, stambenoj krizi i energetskom planu priča na ovoj sednici.

Naprednjaci i socijalisti se pojavili, svi odjednom, deset minuta pre početka sednice Skupštine grada za smenu Aleksandra Šapića, ali njega nema 2
Natalija Stojmenović / Foto: Ne davimo Beograd

Objašnjavajući zahtev za smenu gradonačelnika Beograda, sagovornica Danasa kaže da je Šapić nastavak politike SNS koji svojim funkcionerima obezbedio 24 stana, tetku iz Kanade, plantažu marihuane pa šta je još jedna vila na tom spisku.

– Ono što je širi problem jeste da predstavlja gradsku vlast koja je aljkava i nesposobna da odgovori na probleme građana – smatra naša sagovornica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari