Naprednjaci izgubili vlast 1

Naprednjaci više nisu vlast u Novoj Varoši, a novu skupštinsku većinu činiće koalicija Grupe građana „Novi ljudi za Novu Varoš“, Demokratska stranka i Nova Srbija.

Ovo je epilog poslednje sednice novovaroškog parlamenta, održane u ponedeljak 19. septembra. Novi predsednik opštine je privatni preduzetnik Radosav Vasiljević (GG), a njegov zamenik je diplomirani ekonomista Slaviša Purić (DS). Vasiljević je u fotelji zamenio naprednjaka Branka Bjelića, dok je Purić funkciju „nasledio“ od Ivana Mladenovića (SNS).

Umesto Dimitrija Paunovića (SNS), za novog predsednika Skupštine opštine tesnom većinom izabran je Nikola Jelić (NS), a zamenik je Gordana Khouitar (SNS). Ona je zamenila smenjenog Aliju Mujagića (SDP). Do prilično dramatičnog obrta sa sednici SO, održanoj u izuzetno napetoj atmosferi, došlo je nakon što je naprednjakinja Gordana Khouitar promenila stranu i iz inače tesne većine SNS, SPS, PUPS i SDP-a „preletela u jato“ dotadašnje opozicije, koja će ubuduće delovati sa 14 odbornika od ukupno 27 koliko ih ima parlament u gradu na padinama Zlatara.

I dok naprednjaci optužuju doskorašnju stranačku koleginicu (koja je prelaskom iz Jedinstvene Srbije u SNS već jednom promenila stranački dres) da se „prodala“, grubo prekršila moralne i ljudske kodekse, kao i partijsku disciplinu isključivo iz ličnih interesa, novoizabrana zamenica SO tvrdi na „nije uzela novac, već ne želi više da podržava politiku i poteze lokalnog SNS“.

– Svestan sam odgovornosti koju preuzimam , kao i činjenice da ne smem da napravim grešku. Nemam državu iza sebe kao što su imali moji prethodnici, ali ću sa svojim saradnicima učiniti sve da ispoštujem svakog građanina Nove Varoši uz poruku da želim da zajedno pokušamo da rešavamo nagomilane problem u opštini, kazao je Radosav Vasiljević, novoizabrani predsednik, na juče upriličenoj primopredaji vlasti.

Ko je koga udario?

Sednica je protekla u uzavreloj atmosferi, a novoizabrani predsednik Skupštine Nikola Jelić (NS) prijavio je dan kasnije policiji da ga je smenjeni Dimitrije Paunović (SNS) u pauzi sednice udario glavom. Paunović to demantuje i tvrdi da je Jelić njega napao. U prošlom mandatu dok su SNS i NS bili u koaliciji njih dvojica su blisko sarađivali. „Jelić se koristi nečasnim radnjama i rabotama. On je u stvari mene napao kada sam krenuo da razgovaram sa odbornicom Gordanom Khouitar koja se nalazi na mojoj odborničkoj listi. Kada sam izlazeći pokušao da zatvorim vrata skupštinske sale Jelić mi je skočio na leđa, ali sam se izmakao i otišao u hodnik“, tvrdi Paunović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari