Naprednjaci opet najavljuju rok za vladu: Predlog sastava do 25. septembra 1(BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)

Iako su i mandatarka za sastav vlade, Ana Brnabić, i lider SNS, Aleksandar Vučić, najavljivali da će nova vlada biti izabrana do kraja septembra, danas je javnosti saopšten novi rok i to za predlog sastava vlade.

Mandatarka za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je 28. avgusta da veruje da će Vlada biti formirana u septembru

Postavlja se pitanje hoće li u tome uspeti, budući da će svoj predlog za sastav vlade izneti do 25. septembra, bar je tako najavio Miloš Vučević, potpredsednik SNS.

„Do 25. septembra može se očekivati predlog novog sastava vlade“, izjavio je danas Vučević koji je i  gradonačelnik Novog Sada.

On je naveo da je krajnji rok za izbor vlade 30. oktobar.

Vučević, za koga se očekuje da će biti deo vlade, rekao je za TV Prva da je od sastava mnogo važnije kakva će biti energija među novim ministrima.

„Važnije je da li će nova Vlada sprovesti Srbiju kroz ‘lavirint’ koji nas očekuje“, kazao je Vučević.

On je dodao da smatra da je do sada nedostajala „sinhronizacija među ministrima“.

Vučević je ponovio da očekuje da u vladu više budu uključene manjinske stranke.

Kako prenosi RTS, na pitanje da li su spekulacije da će postati ministar pravde ili unutrašnjih poslova, Vučević kaže da te spekulacije „nisu na dobrom tragu“.

Kada je reč o kongresu SNS, Vučević kaže da će biti održan do kraja godine, a na pitanje da li će on zameniti Aleksandra Vučića na čelu SNS, rekao je da sebe ne vidi kao Vučićevu zamenu.

„Sebe vidim kao člana tima. Tražiću da Vučić ostane na čelu stranke, to je njegova moralna obaveza“, zaključio je Vučević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari