Naprednjaci osveštali Badnjak, bez Vučića, Nikolića i bivših ministara 1foto: FoNet/Aleksandar Barda

Srpska napredna stranka (SNS) obeležila je danas Badnji dan unošenjem badnjaka u svoje prostorije, a domaćin je bio potpredsednik Milenko Jovanov.

Jovanov je, nakon što je sveštenik osveštao Badnjak, poručio da, zbog teških vremena koja zemlju očekuju, „naprednjaci“ moraju da se drže kao porodica kako bi očuvali Srbiju.

Kada pogledamo godinu iza nas, vidimo da je bila teška i puna izazova. I ova koja dolazi neće biti lakša, naprotiv – biće puna iskušenja i izazova, upozorio je on.

Prema rečima Jovanova, Srbiji se postavlja pitanje da li može biti slobodna i svoja, da li jedan mali narod to može, a to čine „oni koji nisu slobodni“.

Kako je istakao, plaši se da će u toj borbi SNS biti sama, jer su sebi nametnuli da primaju udarce, a neki drugi hoće da „primaju lovorike“.

Zato moramo da se okupimo i izborimo, naglasio je Jovanov, koji je u više navrata pomenuo lidera SNS i predsednika Srbije Aleksandra Vučića kao čoveka zaslužnog za to da se Srbije odupire svim pritiscima.

Naprednjaci osveštali Badnjak, bez Vučića, Nikolića i bivših ministara 2
foto: FoNet/Aleksandar Barda

Svi znamo da je Vučić domaćin u ovoj kući danas, a nadamo se i mnogo, mnogo godina unapred, naveo je on, i odgovorio onima koji optužuju da se ponovo pravi „kult ličnosti“ rečima: Nemamo kult, ali itekako imamo ličnost.

Vučić nije prisistvovao unošenju Badnjaka, a prisutno je bilo rukovodstvo SNS, uključujući i deo ministara u Vladi.

Svečanosti nije prisustvovao ni osnivač i prvi predsednik SNS Tomislav Nikolić, kao ni ministri iz redova te partije u bivšim vladama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari