Narodna stranka: Nabavka džipova za komunalnu miliciju je pljačka građana u korist članova SNS-a 1Foto: Narodna stranka

Odbornik Narodne stranke u Skupštini Beograda Miloš Pavlović izjavio je danas da je nabavka 18 džipova „lend drover diskaveri“ za komunalnu miliciju od kojih je svaki koštao po 33.000 evra „još jedna u nizu pljački bez oružja“ kojima se novac građana sliva u privatne džepove vlasnika firmi bliskih SNS-u.

„Sumnjamo da je ovog puta reč o firmi ’Britiš motors’, čiji je vlasnik funkcioner SNS-a Ostoja Mijailović, koji je za svoje ’zasluge’ dobio i funkciju predsednika Košarkaškog kluba Partizan“, rekao je Pavlović u programu „Otvoreno“.

Pavlović je dodao da je danas kao gradski odbornik podneo zahtev za pristup informacijama od javnog značaja u kojem tražio informacije „preko koga je išao lizing, od koje firme je izvršena nabavka i da li je sve prvenstveno išlo preko Parking servisa još 2019. godine, kao i da li su vozila nova ili polovna“.

„Zamenik gradonačelnika Goran Vesić juče se slikao pored vozila koja su registrovana 2019. godine, a predstavljena su kao nova, dok je isti tender obavio Parking servis – 18 terenskih vozila sa krovnom nadogradnjom, aluminijumskim felnama…“, rekao je Pavlović.

Odbornica narodne stranke u Skupštini Beograda Marina Lipovac Tanasković rekla je da je plan da se u Košutnjaku poseče šuma i izgrade stanovi još jedan primer sumnjive privatizacije protivan interesima građana, koji predviđa seču 19 hektara šume.

„Reč je o prenameni zemljišta kupljenog privatizacijom Avala filma, kojim se višestruko povećava njegova vrednost. Da je Avala film mogao da gradi stanove, ne bi ni bio prodat i ne otišao u stečaj“, rekla je Marina Lipovac Tanasković.

Marina Lipovac Tanasković je istakla da je kupac Avala filma imao obavezu da „unapredi filmsku industriju“, i upitala na koji će način gradnja 450.000 kvadratnih metara stanova i 150.000 kvadratnih metara komercijalnog i poslovnog prostora unaprediti filmsku industriju.

„Biće izgrađeno najmanje 6.000 stanova, što u saobraćajnom špicu znači još 6.000 vozila na sat u Ulici Blagoja Parovića. To bi stvorilo veliki saobraćajni problem, jer nije predviđena gradnja novih saobraćajnica, nego oslanjanje na već postojeće“, rekla je Marina Lipovac Tanasković.

Ona je navela da su predstavnici nekoliko organizacija nedavno gradskoj vlasti podneli 7.000 potpisa nezadovoljnih građana.

„Nadam se da plan neće biti sproveden. Građani su pokazali svoju volju, a odgovorna vlast bi trebalo da sluča svoje građane“, rekla je Marina Lipovac Tanasković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari