Narodna stranka: Novakovićev sin reagovao pogrešno zbog nepravde prema ocu 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Novosadski odbor Narodne stranke saopštio je danas da je sin njihovog funkcionera Borislava Novakovića „reagovao emotivno i pogrešno“ kada je razbio staklo na prostorijama Srpske napredne stranke (SNS) u tom gradu, i da će zbog toga snositi odgovornost, ali da je to posledica činjenice da „nije uspeo da se nosi sa pritiskom i nepravdom prema ocu“.

U saopštenju se navodi da SNS punih deset godina besomučno blati, vređa i satanizuje Novakovića i njegovu porodicu i da svaki građanin Novog Sada ima priliku da na skoro svakoj raskrsnici vidi plakate sa karikaturama njegovog lika i natpisima „lopov, izdajnik“ i slično.

„Ulaz i zgrada u kojoj živi je potpuno izlepljena i išarana najpogrdnijim sadržajem usmerenim protiv njega i njegove porodice. Drskost i bezobzirnost ide do te mere da se čak i u ormariće komšija ubacuju leci sa izmišljotinama o nekakvim pokradenim milionima. Suvišno je pominjati montirane sudske procese koji su vođeni protiv njega sve sa ciljem da ga diskredituju i obeshrabre da se bavi politikom i ne nastavi da razotkriva kriminalne afere vlasti“, navodi se.

Narodna stranka je ocenila da je takva vrsta prljave kampanje i crtanje mete na čelu nezabeležena u istoriji Novog Sada.

„Gadosti koje je njegova porodica morala da trpi svih ovih godina rezultirale su razbijenim staklom prostorija SNS od strane njegovog najmlađeg sina. On je reagovao emotivno i pogrešno jer nije uspeo da se nosi sa pritiskom i nepravdom prema njegovom ocu i zbog toga će snositi posledice“, dodaje se.

Ta stranka je dodala da „posledice za demoliranje Gradske kuće, paljenje baklji i vređanje opozicije sa razglasa na krovovima zgrada za vreme policijskog časa, bušenje guma članu saveta MZ Vladi Iliću i jos bezbroj sličnih afera očigledno neće niko snositi“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari