Narodna stranka: Većnik SNS u Požarevcu omogućio ocu da dobije 3,8 miliona dinara 1 Foto: M. V.

Narodna stranka najavila je danas da će podneti krivičnu prijavu protiv člana Gradskog veća Požarevca Tomice Stojanovića iz Srpske napredne stranke (SNS) jer je kako se navodi, omogućio svom ocu Branku Stojanoviću da dobije 3,8 miliona dinara na tenderu Ministarstva prosvete.

Stranka je u saopštenju navela da je penzioner Branko Stojanović osnovao „Konsultantski centar za obrazovanje, vaspitanje i sport“ 27 dana pre nego što je njegov sin 8. jula 2019. godine imenovan za gradskog većnika zaduženog za prosvetu, i da je u decembru prošle godine na konkursu dobio 3,8 miliona dinara iz budžeta za sprovođenje obuke zaposlenih u ustanovama osnovnog obrazovanja i vaspitanja.

„Apsurd je da bi penzioner Branko Stojanović, koji je osnovao firmu na kućnoj adresi, trebalo da se bavi obukom u školama, a sam ima nižu stručnu spremu od onih koje bi da obuči. Predviđeno je i da obuka traje dva dana, od kojih je jedan dan priprema, tako da je otac člana Gradskog veća iz SNS-a od države za jedan dan posla dobio dovoljno novca da u Požarevcu kupi trosoban stan, koji se može kupiti za četiri miliona dinara“, stoji u saopštenju.

Iz Narodne stranke su ocenili da je reč o „očiglednoj i neskrivenoj korupciji i nepotizmu“ i dodali da bi protiv Tomice Stojanovića trebalo da bude pokrenut postupak jer nije prijavio svoju imovinsku kartu Agenciji za borbu protiv korupcije, iako je to morao da učini najkasnije pet dana od stupanja na javnu funkciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari