vuk jeremićfoto FoNet Milica Vučković

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić i svi članovi Predsedništva podneli su ostavke, saopštila je danas ta stranka.

„Imajući u vidu izborne rezultate, ovo je jedini odgovoran korak kojim se čuva dostojanstvo stranke i koji je preduslov da se ona ponovo uzdigne, ostajući verna svojoj izvornoj politici i principima“, navela je Narodna stranka u saopštenju.

Predsedništvo stranke je zatražilo od dosadašnjeg predsednika, generalnog sekretara i Izvršnog odbora da privremeno nastave da obavljaju svoje dužnosti, do Izborne skupštine na kojoj će biti izabran novi lider i novo rukovodstvo.

„O učešću i eventualnim koalicijama na svim izborima koji bi mogli da se dogode pre Izborne skupštine stranke odlučivaće Predsedništvo Narodne stranke, koje je od danas u tehničkom mandatu. Podržavamo zahteve građana i opozicionih stranaka da dođe do novih izbora na svim nivoima, u skladu sa zakonom“, navedeno je u saopštenju.

Saopšteno je i da, nezavisno od izbornih uslova i svih drugih nepovoljnih okolnosti, nema sumnje da je volja građana Srbije takva da Narodna stranka u ovom trenutku ne predstavlja značajan politički činilac. „Poštujući to, pozivamo članove stranke da do daljnjeg u javnosti nastupaju samo u ličnom kapacitetu. Predsedništvo Narodne stranke se zahvaljuje svim građanima Srbije koji su nam na ovim izborima poklonili poverenje, kao i svim aktivistima i simpatizerima stranke na nesebičnom zalaganju u prethodnim mesecima u borbi za vrednosti i politiku u koju iskreno verujemo“, piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari