Narodna stranka Vuka Jeremića zajedno sa Dverima i Zavetnicima traži sednicu Skupštine Srbije o Kosovu 1foto FoNet Aleksandar Barda

Narodni poslanik i lider Dveri Boško Obradović saopštio je danas da su Dveri, Zavetnici i Narodna stranka zatražili zasedanje Skupštine Srbije o Kosovu, za šta su do sada dobili podršku od koalicije Nada, kao i da te stranke očekuju podršku ostalih poslaničkih grupa.

Obradović je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije naveo da patriotska parlamentarna opozicija već pola godine ponavlja da treba odbaciti „takozvani francusko nemački sporazum o priznanju lažne države Kosova“, koji je početak novih problema u pokrajini.

„Već šest meseci tražimo vanredno zadesanje na temu bezbednosne situacije na Kosovu i pomenutog sporazuma, a vlast odbija. Na žalost situacija se dodatno pogoršala, imamo izgubljene živote, ali nema promene u odnosu aktuelne vlasti prema parlamentarnoj debati na ovu temu“, rekao je Obradović.

On je dodao da su predložene dve tačke dvenog reda, prva je ; bezbednosna situacija, a druga posledice francuko nemačkog sporazuma.

Obradović je naveo da će srpska vlast tražiti sednicu SB UN o Kosovu, a da se u skupštini Srbije nije sastao nadležni odbor.

Takođe, istakao je da očekuje podršku ostalih stranaka opozicije, jer je, kako je naveo i državotvorna opozicija podržala njihove predloge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari