Narodni pokret Srbije Bor: Vlast svađa građane i troši milijarde bez kontrole i odgovornosti 1Foto: Narodni pokret Srbije Bor

Iz Narodnog pokreta Srbije u Boru kažu da većina obećanja lokalne vlasti u Boru je mrtvo slovo na papiru.

Kako oni ističu nije reč samo o bolnici, obećanoj pre dve godine, o Kapiji Bora, Ekspres restoranu, toplani na sečku, Sportskom centru i bazenima koji ne rade, gradskom stadionu, evropskom vrtiću, evropskom strelištu, razvoju turizma, javnom sektoru koji je u katastrofalnom stanju, toplovodnoj i kanalizacionoj mreži, uništenim putevima, železnici

“Izgleda da je jedino za šta su sposobni -“lepo smišljena” zimska građevinska sezona. Zato, u toj oblasti, imamo previše propusta, lošeg rada, preskupih investicija. Danas smo svedoci da u svojoj bahatosti vlast ne preza ni od prizemnih metoda da bi posvađali Borane. Preko svojih partijskih drugova iz Zijina žele da posvađaju radnike, međusobno, a takođe i sa našim sugrađanima sa sela.  Zašto to rade? Zašto izmišljaju peticije koje unose zlu krv? Ti metodi su već korišćeni pre nekoliko godina kada su ovi isti aktivisti SNS “branili” RTB od opozicije?! Zar vas pogubna vladavina Blagoja Spaskovskog ovim gradom i rudnikom ništa nije naučila. A svima je u interesu da svi građani Bora rada u skladu sa zakonom. Ni više ni manje”, kažu iz Narodnog pokreta Srbije u Boru.

Ističu da je očigledno da su višegodišnje metode obmane iscrpljene i sada su, kako oni navode, krivi Kriveljani, sutra će, mogućnost postoji, ispaštati i svi ostali, od Donje Bele Reke, Slatine i Oštrelja, preko Brestovca do Šarbanovca.

“Da, ova vlast zajedno sa republičkom, jedini je krivac za stanje u Krivelju i drugim selima. Sutra to čeka i dobar deo gradskog naselja Bor. Milikić i ekipa su vodili predstavnike Krivelja na sastanke po Beogradu. Nebrojano puta. I koji je rezultat? Kupovina vremena dok se veći deo Kriveljana, poput Oštreljana, sam ne iseli. Kakve ankete, zborovi, programske osnove”, kažu oni i dodaju:

“Da, Milikić je 2021. godine obećao ljudima u Krivelju da će biti preseljeni tamo “gde pokažu prstom”. Rekao i – ništa, po tom pitanju, nije učinjeno. Uostalom, šta očekovati od onih koji su do pre dve godine optuživani za paljenje državne zastave u Zlotu, od Milikića koji je obećao novi aerodrom, ubeđivao Borane da je samo “sečka” rešenje za toplanu, Janoševića da će rešiti najvažnije probleme sela. I dokle se stiglo, dotle da sela nestaju, da se stanovništvo osipa, odlazi u beli svet”.

Podsećaju da je predsednik Vučić pre skoro dve godine javno obećao dolazak u Bor i rešavanje problema, najpre u selima, a ni to se nije dogodilo.

“Najzad, pozivamo, pre svih lokalnu vlast da ne dozvoli sukobe i svađu u narodu. Takav način rešavanja problema u Boru i okolnim selima niti je dobar, niti može doneti bilo šta dobro. Vlast, i lokalna i republička, treba da bude uz narod i sa narodom. Zato je i neophodno da se, uprkos svih drugih interesa, podrži narodna volja Ili budite, bar danas, na strani svojih građana, danas kad se rešavaju njihovi osnovni životni problem”, navode iz NPS Bor.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari