Narodnjaci i monarhisti o borbenoj gotovosti: Dramaturgija bez značaja, konsultovati vojnu struku 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić rekao je da podizanje letelica MIG-29 situacija koja ne zaslužuje komentar i da takva dramaturgija služi da se skrene pažnja sa činjenice da se u Srbiji danas sve teže živi, dok iz POKS poručuju da je opasno kad politika zameni vojnu struku.

Jeremić je za zrenjaninsku KTV rekao da je meso poskupelo oko 70 odsto, da je dizel poskupeo, kao i gorivo, da će doći do poskupljenja struje.

„To mori građane Srbije, a priče o ratu u Ukrajini, bespilotnim letelicama i klimatskim promenama samo služe da građanima zamažu oči“, rekao je Jeremić.

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) pozvao je državne zvaničnike da se o odlukama koje se tiču bezbednosti zemlje i korišćenja vojne opreme konsultuju sa nadležnim vojnim strukturama, jer je naročito opasno kad politika zameni struku u oblasti odbrane zemlje.

Potpredsednik POKS, pukovnik Ljubinko Đurković rekao je da je podizanje borbenih aviona dobra odluka uzimajući u obzir stanje na Kosovu, ako ima za cilj demonstraciju sile i pokazivanje odlučnosti ili rešavanje konkretnih, ozbiljnih opasnosti po bezbednost zemlje, ali u slučaju pokušaja obaranja nepoznatih dronova malih dimenzija je pogrešan potez.

Narodnjaci i monarhisti o borbenoj gotovosti: Dramaturgija bez značaja, konsultovati vojnu struku 2
foto. Parlament Srbije

„Obaranjem dronova adekvatnom opremom koju imamo, dokazali bismo ko se krije iza ove neprijateljske aktivnosti. Neadekvatnim odgovorom, to smo sada propustili“, rekao je Đurković i dodao da je vojnim krugovima poznato da je najefikasniji način obaranja dronova upotreba protiv-avionskih topova i PVO sistema Pancir.

„Ranije odluke podizanja aviona su bile ispravne i njih pozdravljam, ali ova, bez obzira da li je u pitanju potez zastrašivanja neprijatelja ili prosto pogrešna odluka doneta iz neznanja, mogla se izbeći“, istakao je Đurković.

Podsetimo, i Narodna stranka, i POKS koji je u koaliciji sa novim DSS Milošem Jovanovićem, podržali su nedavni proglas desnih intelekutalaca za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije.

Međutim, predstavnici Narodne stranke, nije su se kasnije pojavila na zajedničkoj konferenciji za novinare u parlamentu Srbije, sa predstavnicima koalicije Novi DSS-Poks, Dverima Boška Obradovića i Zavetnicima Milice Đurđević Stamenkovski koji su zajednički ponudili predloge za promene kosovske politike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari