"Naši" oblepili Orašac plakatima: Opozicioni političari kao četiri dahije 1Foto: KP Naši

Konzervativni pokret „Naši“ oblepio je Orašac plakatima na kojima su opozicioni političari predstavljeni kao četiri beogradske dahije iz vremena turske vlasti nad Srbijom. „Naši“ u saopštenju prete „da je svaki Srbin Karađorđe“, piše N1.

Opozicioni političari su na plakatima predstavljeni sa turbanima na glavama. Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac kao Aganlija, Vuk Jeremić kao Kučuk Alija, Rada Trajković kao Mula Jusuf i Dobrica Veselinović iz pokreta Ne davimo Beograd kao Mehmed Aga.

Pokret Naši je u saopštenju naveo da je politika četvoro političara identična politici dahija, za koje kažu da su radile na „uništenju srpskog naroda“.

„KP Naši poručuje svima koji misle da će ih takve aktivnosti vratiti na vlast da je ‘Svaki Srbin Karađorđe’ i da dahijska politika više nikada neće proći“, navodi se u saopštenju pokreta „Naši“.

Vladavina četvorice begoradskih dahija bila je povod za izbijanje Prvog srpskog ustanka, koji je počeo u Orašcu 1804. godine. Srpski ustanici ubili su dahije uz saglasnost turskih vlasti iz Carigrada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari