Nastavak sednice skupštine Kosova u ponedeljak 1Foto: EPA / VALDRIN XHEMAJ

Predsedavajući konstitutivnom sednicom Skupštine Kosova najstariji poslanik Adem Mikulovci izjavio je da će sednica parlamenta biti nastavljena u ponedeljak bez obzira na to da li će joj prisustvovati koalicija okupljena oko Demokratske partije Kosova (DPK).

U izjavi za portal gazetablic.com, Mikulovci je rekao da ne veruje da će koalicija oko DPK učestvovati na sednici, ali da je ipak odlučio da zakaže nastavak sednice. „Ja sam zakazao sednicu, ne znam hoće li koalicija oko DPK doći ili ne, verujem da neće doći. Ja sam ipak zakazao sednicu“, kazao je Mikulovci.

Konstitutivna sednica Skupštine Kosova završena je i danas bez izglasavanja predsednika parlamenta. Kako nije bilo kvoruma za nastavak i nakon pauze predsedavajući Adem Mikulovci, „zatvorio“ je nastavak sednice i najavio da će tokom dana objaviti odluku kada će se ona ponovo nastaviti, prenosi Koha.

Iako je šef za saradnju sa medijima i civilnim društvom Srpske liste Igor Simić za lokalni radio Kontakt plus naveo da „lično smatra da je Kosovo u ovom trenutku ipak bliže novim institucijama, nego novim izborima“, današnjoj sednici, uz poslanike PAN-a, nisu prisustvovali upravo poslanici Srpske i ostalih manjina, javio je Express.

Od 120 poslanika Skupštine Kosova, nastavku sednice na čijem je dnevnom redu izbor predsednika i potpredsednika parlamenta, prisustvovalo je njih 59.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari