Natan Albahari: Rezolucija Evropskog parlamenta nije protiv Srbije već Srpske napredne stranke 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

„Današnje glasanje u Evropskom parlamentu, nije usmereno protiv Srbije, već protiv Srpske napredne stranke. Rezolucija u kojoj se naglašava i zahteva od Evropske komisije da obustavi pregovore sa Srbijom i ukine joj pretpristupne fondove je potpuno očekivana i na takav ishod smo upozoravali od početka agresije Rusije na Ukrajinu.“ rekao je Natan Albahari, poslanik i član predsedništva Pokreta slobodnih građana, saopštio je PSG.

„Standardi koje je danas istakao Evropski parlament, a koji se odnose na slobodu izbora, vladavinu prava i slobodu medija, i posebno istaknuto sprečavanje trećih država, odnosno Rusije i Kine, u mešanje u izborni proces država kandidata za pristupanje EU, su tu već godinama, a vlast SNS nam stalno govori o nekakvim novim uslovljavanjima iz EU i tako pospešuje evroskepticizam kod građana Srbije.“ rekao je Albahari.

„Veoma je značajno to što se sada prvi put dogodilo da poslanici iz Evropske narodne partije (EPP), afilijacije koja je bila zaštitnik SNS-a od njihovog dolaska na vlast, svi glasali za usvajanje ovakve oštre rezolucije. Očekujem skorašnje izbacivanje SNS-a iz te grupe stranaka, kao što se već dogodilo i Orbanovom Fidesu.“ zaključio je Albahari.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari