Nataša Kandić: Ruski ambasador upozorio Vučića 1Foto: snapshot Youtube

Nataša Kandić, osnivačica Fonda za humanitarno pravo smatra da je ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko upozorio predsednika Srbije, Aleksandra Vučića.

Ona je reagovala na nedavni intervju Harčenka na svom Tviteru.

„Jučerašnje poruke ruskog ambasadora u Beogradu više su upozorenje Vućiću da će Rusija u Savetu bezbednosti glasati za članstvo Kosova u UN ako Srbija uvede sankcije a ne da će stav Rusije zavisiti od odluke Vučić, kako je rekao“, napisala je Kandić.

Među komentatorima ovog tvita našao se i marketinški stručnjak Nebojša Krstić koji je naveo da će biti i gorih posledica.

„Ima i gore. To znači da će biti više kamenovanja Skupštine ili divljanja kako smo videli pre nedelju dana. I više molebana koje vode njihovi motorciklisti. Samo ti „molebani“ neće bit verskog, već rušilačkog karaktera“, napiso je on.

Harčenko je u intervjuu na pitanje da li bi Rusija u Savetu bezbednosti (SB) sprečila članstvo Kosova u Ujedinjenim nacijama (UN) ukoliko predsednik Vučić prihvati sve tačke francusko-nemačkog plana, odgovorio da će za Rusiju, kao stalnu članicu SB, biti od značaja stav Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari