Ne davimo Beograd postaje stranka 1FOTO: Ne davimo Beograd

Na šestoj Skupštini Ne davimo Beograd, članice i članovi su velikom većinom glasova usvojili odluku da pokret u narednom periodu i formalno preraste u zeleno-levu političku partiju koja će delovati na nacionalnom nivou. Ova odluka dolazi kao prirodan razvoj organizacije koja je odavno prerasla okvire lokalnog delovanja i na prethodnim izborima ostvarila značajan rezultat, posebno u Beogradu gde je osvojeno 100 hiljada glasova – saopštio je Ne davimo Beograd.

Kako se dodaje u saopštenju prosleđenom medijima, Skupština Ne davimo Beograd usvojila je “Deklaraciju o prerastanju pokreta u partiju” i odluku o formiranju Inicijativnog odbora koji bi trebalo da pripremi predloge statuta i osnivačkih dokumenata, programa, vizuelnog identita i imena partije.

– Želja za daljim razvojem pokreta kroz podizanje kapaciteta i širenje infrastrukture, kao i olakšavanje funkcionisanja organizacije, jer postojeći propisi u mnogome sputavaju delovanje grupa građana, neki su od argumenata za donošenje ovakve odluke o kojima govori Deklaracija. Verovatno najvažniji razlog zbog koga smo se odlučili na ovaj korak je velika ambicija da menjamo naše društvo, da naše ideje, vrednosti i program na što uspešniji način približimo ljudima i utičemo na to da Srbija postane dobro mesto za život – piše u saopštenju NDB.

Partija koju gradimo nastaje i oslanja se na ideološke, programske i organizacione osnove pokreta Ne davimo Beograd, napominje se, ali u njenom stvaranju učestvovaće i više lokalnih partnerskih organizacija iz različitih gradova u Srbiji.

– Tri velike vrednosti oko kojih smo se okupili, a kojima ćemo se voditi i u budnućnosti su društvena pravda/solidarnost, zaštita životne sredine i prava na javna dobra i široko učešće građana i građanki u donošenju odluka. Pokret će nastaviti saradnju i sa partnerima u okviru koalicije “Moramo“ – zaklkučuje Ne davimo Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari