"Ne smeta Kurtiju srpsko vino, već odlučnost Srba da ostanu": Dalibor Jevtić povodom zaplene preko 40.000 litara vina u Velikoj Hoči 1foto: Printscreen/Twitter/jevticdalibor

Potpredsednik Srpske liste i gradonačelnik Štrpca oglasio se na Tviteru oko zaplene preko 40 hiljada litara vina u Velikoj Hoči od porodice Petrović, rekavši da „nije (Aljbinu) Kurtiju problem nečije vino, već odlučnost Petrovića i drugih Srba da ostanu na svojim ognjištima“.

– Porodica Petrović je domaćinska, vredna porodica koja živi od svog rada. Jučerašnji i današnji događaji u Velikoj Hoči uznemirili su svakog Srbina koji danas živi na Kosmetu. Nije Kurtiju problem nečije vino, već odlučnost Petrovića i drugih Srba da ostanu na svojim ognjištima, napisao je Jevtić.

On dodao da „kada od jedne časne srpske porodice prave kriminalce, jasno je o kakvoj politici aktuelne vlasti u Prištini je reč“.

– Zato moramo da odbranimo čast i opstanak porodice Petrović u Hoči! Pozivam međunarodnu zajednicu da reaguje i spreči nasilje koje Kurti sprovodi nad Srbima, poručio je Jevtić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari