"Ne trpimo izdaju Aleksićeve grupice": Odbor Narodne stranke u Topoli ne podržava izlazak dela članstva 1foto A.K./ATAImages

Opštinski odbor Narodne stranke Topole saopštio je danas da nijedan njen član ne podržava Miroslava Aleksića koji je danas na Oplencu napustio tu političku partiju i najavio formiranje nove.
Taj odbor je u saopštenju svoj stav obrazložio time što „Topola i Topolci ne trpe izdaju“, te ocenio da to što rade Aleksić i njegove pristalice ide u prilog vlasti.

„U vreme u kojem vlast razara Srbiju i u kojem je preko potrebno zajedništvo i jedinstvo, grupica članova Narodne stranke predvođena Aleksićem poslednjih meseci bezuspešno radi na cepanju stranke“, piše u saopštenju.

Članovi odbora smatraju da je „nesumnjivo da ova dešavanja idu u prilog trenutnoj vlasti“.

„Da li je u pitanju želja za medijskom samopromocijom, ostvarivanje ličnih i poslovnih interesa ili nešto drugo, znaju samo oni i njihov predvodnik“, dodaje se u saopštenju.

Taj odbor je saopštio da su „Aleksić i njegova ekipa“, kada su uvideli da ne mogu da ostvare svoje namere legitimnim putem i po statutu Narodne stranke, „krenuli po medijima da blate stranku i njenog predsednika Vuka Jeremića“.

U saopštenju se dodaje da je osnivanje Aleksićevog pokreta baš u Topoli „licemerni pokušaj da se on i njegova družina prikažu kao nekakvi protivnici vlasti“.

„Topola je bila prestonica ustaničke Srbije i ona je sinonim za mesto odakle je krenula borba protiv zla, dok Aleksićeva grupica ne da se ne bori protiv političkog zla na vlasti, nego daje vetar u leđa režimu“, piše u saopštenju.

I Gradski odbor Narodne stranke Kraljevo je osudio pokušaj cepanja Narodne stranke od strane dela članstva predvođenog Aleksićem i Borislavom Novakovićem.

Taj odbor je u saopštenju naveo da ostaje u Narodnoj stranci posvećen politici koju zastupa.

„Naša stranka je od svog osnivanja bila posvećena jedinstvu, zajedništvu i ostvarivanju zajedničkog cilja – služenju interesima građana i razvoju Srbije“, piše u saopštenju.

Predsednica odbora u Kraljevu Katarina Jović je kritikovala pokušaj cepanja stranke, zbog, kako smatra, ličnih ambicija.

„Umesto da raspravljamo i rešavamo nesuglasice putem konstruktivnog dijaloga, pribegavanje sramnom pokušaju cepanja stranke je znak političke neodgovornosti i ličnih ambicija“, rekla je Jović.

Pozvala je sve članove Narodne stranke da se uzdrže od podrške „takvim pokušajima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari