Nebojša Bakarec poručio opoziciji: Svi smo mi Barbare, a vi ste varvari 1Foto: (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Boško Obradović,šef poslaničke grupe Dveri, tokom rasprave o REM-u zatražio je smenu članova tog regulatornog tela, kao i ukidanje Pinka i Informera. Podsetio je da su Dveri to tražile još pre šest godina i upitao predstavnike vlasti šta su čekali toliko dugo. On je citirao i predsednika Srbije tokom jednog gostovanja kod Milomira Marića na TV Hepi.

„Pitao je Marić predsednika ša ćemo prvo – Ćiilicu ili Parove, a predsednik je odgovorio ‘prvo idem ja, pa onda Parovi, pa opet ja'“, rekao je Obradović i dodao da je to suština ove vlasti i upitao da li je vlast jednom priznati da je opozicija bila u pravu da je ovaj sistem u problemu.

On se ovsrnuo i na dramatičnu situaciju na Kosovu, gde, kako je rekao „naša braća i sestre brane srpske državne institucije svojim telima“.

„S obzirom na to kakva ja zabrinutost građana oko KiM, molim vas da Narodna skupština Republike Srbije zatraži što je pre moguće hitnu sednicu povodom krize na Kosovu i Metohiji. Vreme je da se prekinu pogrešni pregovori u Briselu, da se vrate tamo gde im je mesto u Savetu bezbednosti UN, gde im je i mesto. Vi ste doprineli toj situaciji onim nepotrebnim kontramitingom, pozvali ste građane sa KiM da dođu, dok je okupator ulazio u naše institucije. Danas ljudi telima moraju da probaju da vrate te institucije“, rekao je Obradović.

Replicirajući Milenko Jovanov, šef skupštinskih naprednjaka, rekao je da nema stvari koje Kurtijev režim neće da uradi, a da ne dobije podršku opozicije u Beogradu. On, kako je rekao, nikada nije kriv, već vlast u Beogradu.

„Podršku dobijaju od onih koji kažu da su uzdrmali Vučića. Interesantno je da o nasilju pričaju oni koji su najviše u nasilju, koji su prebili dve novinarke Pinka, koji su testerama upadali u RTS, prebili Marijana Rističevića , udarili Aleksandra Martinovića, napali Maju Gojković. To je rijaliti koji su oni izmislili i sproveli“, naveo je Obradović.

Reagujući na tvrdnje Obradovića da su Pink, Hepi i Informer zagaživači medijskog prostora, naprednjak Nebojša Bakarec rekao je da su pravi zagađivači medijskog prostora televizija N1 i TV Nova S i njihovi tabloidi Danas, koji to čini decenijama, i nešto kraće novina Nova.

„Da li Survajvor zagađuje javni prostor, da li su i oni odgovorni za nasilje“, upitao je Bakarec i dodao da nacionalnu frekvenciju u Srbiji ne mogu da dobiju luksemburški mediji, oni to mogu u Luksemburgu.

Prema Bakarecovim rečima, „to su piratiski mediji koji ne plaćaju porez“.

„Imam utisak kao da sam u rečima Bakareca ponovo čuo pomalo zaboravljenu, ali nezaboravnu Barbaru sa Studija B – linč, silovanje , nasilje. Da li je to muška Baraba, ali on je politički preletač kome niko ne veruje. Jednom lagao, uvek laže“, rekao je Obradović i optužio da vlast me treba da drži lekcije o patriotizmu, jer su oni, preko sestrinske firme, Srpske liste, pravili vlast sa Kurtijem.

Bakarec je odgovorio da ponosan poređenjem sa Barbarom Životić.

„Svi smo mi Barbara, a vi ste varvara, biblijski. Dočekali smo varvare, ali varvari neće proći“, poručio je Bakarec, uz gromoglasan aplauz poslanika vlasti i negodovanje opozicije.

Zbog tog negodovanja Aleksandar Jovanović Ćuta zaradio je opomenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari