Nebojša Zelenović saslušan zbog tvita iz 2019. godine 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Predsednik stranke Zajedno za Srbiju (ZZS) Nebojša Zelenović saslušan je danas u šabačkom tužilaštvu zbog tvita iz 2019. godine u kome je poredio broj članova Srpske napredne stranke (SNS), Socijalističke partije Srbije (SPS), Saveza komunista Jugoslavije i Nacionalsocijalističke partije Nemačke.

Zelenović je za Danas istakao da je ovo „isleđivanje zbog verbalnog delikta“ i podsetio da se radi o tvitu iz 2019. godine koji od tada do danas niko nije demantovao.

– Naprotiv, Darko Glišić (predsednik izvršnog odbora SNS) je javno izneo da Srpska napredna stranka broji više od 700.000 članova. Oni mene danas, u trećoj deceniji 21. veka, ovde, u sred Šapca, isleđuju za verbalni delikt. Ja sam ovaj tvit napisao u okviru svoje političke borbe da svi mi, građani i građanke Srbije, živimo u slobodnoj zemlji, uključujući i tužioce ovog Osnovnog javnog tužilaštva u Šapcu – kazao je Zelenović.

On je istakao da ovim tvitom nije nameravao da bilo koga omalovažava već da iskaže ozbiljnu zabrinutost za „masovno kršenje“ građanskih i političkih prava u Srbiji.

„Istorijski je očigledno da, ukoliko stranka na vlasti u jednoj zemlji ima ogroman broj članova, postoji dramatična opasnost od uspostavljanja totalitarizma u državi, sa tragičnim posledicama za društvo“, naveo je Zelenović.

Zelenović je izrazio uverenje da će „slobodna Srbija pobediti“ i dodao da to „ne mogu da spreče ni oni koji prenose besmislene krivične prijave, niti oni koji naređuju da se po njima postupa“.

 

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

8 reagovanja na “Nebojša Zelenović saslušan zbog tvita iz 2019. godine”

  1. Zelena kolona (ZZS-AKCIJA,NDMBGD,ĆUTA),prešla dobrano cenzus i rast ide dalje uz svu opstrukciju,blokirane medije,evidentnu diktaturu koju potpuno sluđena vlast pokusava da provodi.Otud ovi napadi i na Zelenovića,Dobricu…čudilo bi da ih nema..Ovako dobro dođu..iz puno razloga

  2. Daj bre sudije! Kako vas nije sramota. Oko čega vi saslušavate. Vučić krši zakone i ustav svaki dan, a ne smete da pisnete. Čuvate svoje privilegije. Šta rade SNS mediji sa nacionalnom frekvencijom i tabloidi i njihovi urednici?! Svi su odavno trebali da budu saslušani. Kako je samo TV Pink pljuvao Olivera Ivanovića, pred njegovo ubistvo. Što ne saslušate Željka Mitrovića, kukavice! Slobodno pljunite na svoje profesije, kad nemate hrabrosti da ih branite.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.