Nedopustiv čin primitivizma i hronična mržnja prema srpskom narodu: SNS Kragujevac reagovao povodom spaljivanja lutki predsednika Vučića i Putina 1Foto: printscreen/tiktok/dalmatinskiporta

 

Povodom jučerašnjeg spaljivanja lutki sa likovima predsednika Vučića i Putina na maskenbalu u Dalmaciji reagovao je saopštenjem Gradski odbor Srpske napredne stranke iz Kragujevca.

– Jučerašnji događaj u Kaštelima Splitsko-dalmatinske županije u Hrvatskoj, gde su učesnici maskenbala nakon defilea spalili lutke sa likom srpskog predsednika Aleksandra Vučića i ruskog predsednika Vladimira Putina, treba da alarmira čitavu Evropu. Takav gest učesnika je odraz primitivizma i rezultat hronične mržnje prema Srbiji i srpskom narodu koji je nedopustivo da gaji i podržava jedna članica EU, navodi se u saopštenju GO SNS Kragujevac.

Po njihovim rečima tradicionalno srpsko-rusko prijateljstvo i politika vojne neutralnosti koju vodi predsednik Vučić smeta onima koji Srbiju ne žele da vide kao slobodnu, samostalnu vojnu silu u regionu.

– Dodatne pritiske od mnogih članica EU Srbija trpi zbog svog ekonomskog, privrednog jačanja i napretka za koji je zaslužan upravo predsednik Vučić, pa je jučerašnji ekces odraz frustracije i nemoći Hrvatskih vlasti da razvoj Srbije zaustave, ističu kragujevački „naprednjaci”.

Gradski odbor Srpske napredne stranke Kragujevac na čelu sa članom Predsedništva i poverenikom Nikolom Dašićem najoštrije osuđuje čin paljenja lutaka sa likom dva predsednika, ali isto tako osuđuje i činjenicu da hrvatske vlasti nisu imale nikakvu reakciju na ovaj skandalozan potez.

– To samo govori da Hrvatska ne želi da prevaziđe nacionalnu mržnju koju kroz istoriju gaji prema Srbiji i da njenim čelnicima nedostaje politička širina i znanje. GO SNS Kragujevac daje punu podršku politici koju vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić u cilju daljeg jačanja i razvoja države, zaklučuju u svom obraćanju javnosti i medjima članovi Srpske napredne stranke iz Kragujevca.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari