Nekoliko ruskih državljana proterano zbog špijunaže

*Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ćuti o dešavanjima u Crnoj Gori i optužbama da su ruski državljani umešani u planiranje terorističkih akcija * Patrušev ponudio sporazum o uzajamnom razumevanju Saveta bezbednosti Rusije i MUP Srbije koji treba da bude potpisan 2017.
Izvori Danasa potvrdili da je poseti prethodila akcija srpskih službi

Ostavite komentar


  1. "Nekoliko ruskih državljana proterano je iz Srbije, zbog učešća u pripremama terorističkih akcija u Crnoj Gori" …Dobro je da su proterani ruski špijuni, a srpski "teroristi" nisu ni dokazani. Tako će magarac pojesti vuka!

  2. Treci Putinov sekretar Patrusev, dosao je u obilazak ruske gubernije Srbije da vidi da li su tacne informacije premijera Srbije A.Vucka da ovoj guberniji "prete i sa istoka i sa zapada".Ako budu "oni sa zapada" Patrusevu ce "zbog sigurnih razloga" biti
    "postavljen crveni tepih" tamo negde kod Groznog na Kavkazu.

  3. Serbsko Njet ruskim kgbeovskim bitangama i njuhovo proterivanje je prvi pravi potez ove vlasti,a potpisivanje dokumenta o onlajn vezi kgb-a i mupa Serbije bila bi kapitulacija Sebije pred ruskim pretnjama !!

  4. Ako "proterani državljani" nisu imali diploamtski imunitet onda je onaj ko ih je proterao izvršio teško krivično delo, pomaganja u vršenju terorizma. Teroristi se hapse i sude a ne proteruju. Proteruju se samo ljudi koje štiti diplomatski imunitet.

  5. To su izmišljotine vašeg pro zapadnog novinara koji nije mogao da istrpi otkrivanje američkog špijuna.A ovakvim tekstom se i dodvorava Vučiću jer bi i on hteo da zadrži kakvu takvu ravnotežu pred amerikancima.Zna se da je on pro američki prdsednik vlade.Zašto američki visoki predstavnik nije proglašen za persona non grata.Lepo je zamajavati ovaj narod a bogami i za nekog i korisno.A možda je i čitav tekst naručen od Vučića, što verujem da rusi dobro znaju.

  6. Rusi odlazite, daleko vam lepa kuca!! Samo prvo vratite oteti NIS, a mi cemo vama vasih 400m evra sve sa kamatom!

  7. Spijuni ako isi sa diplomatskim pasosem se hapse, a ne proteruju. Ovo mni sve lici na circus gde Srbija izigrava klovna. Sef ruskih tajnih sluzbi se docekuje kao da je predsednik drzave sa pocasnom cetom , pa to nema nigde u svetu. Pocasna ceta pripada svuda u scetu samo suverenu-predsedniku ili kralju.. Poseta sefa obavestajaca je tajna ili diskretna I o tome se ne pise niti raspreda. Kod nas sve je na izvolte. Ocekujem da nasi rukovodioci objasne razloge za tu posetu, rezultate razgovora kao I motiv ya predlozeni memorandum o saradnji. Kada je poseta tako javna I tako p[ompezna onda javnost ima pravo da zna o cemu se tu radi. Kako sadasnji napreduju ne iskljucujem mogucnost da nas mimo nase volje uvuku u neke igre izmedju svetskih mocnika iz koje cemo izaci malo ugruvani.

  8. U komentarima, ne samo ovde, se spekulise da su proterani diplomatsko osoblje, logikom, da nisu diplomate bili bi uhapseni a ne proterani. Voleo bih da mi neko kaze da li je po nasim zakonima moguce proterati nekog bez sudskog procesa. Pouzdano je moguce nekog vratiti sa granice, ali nisam siguran za proterivanje. Ako su zaista proterani diplomate, tj. ako su zaista diplomate ucestovovale u organizaciji nekakve teroristicke aktivnosti, to je onda skandal nad skandalima, kakav se nije u skorije vreme desio u Evropi.

  9. Treba da ih proterate što više,možda i sve.Takvi rusi su rak-rana srpske države a glume vaše velike prijatelje, "pravoslavnu braću" koja će vam zabiti nož u leđa prvom prilikom. Naravno da su u vezi sa zvaničnom ruskom politikom,njeni su predstavnici na Balkanu.Gotovo neprimetno je prošla vest da je nedavno iz Hrvatske proteran jedan službenik ruske ambasade,zbog otvorene špijunaže.Tomislav,kao deklarisani rusofil,ćuti o svemu pošto njegova eventualna povezanost sa tim ruskim personama može ozbiljno kompromitovati njegovu ličnost i funkciju. Što dalje od rusa,ko je mogao i hteo od njih je pobegao i niko se nije vratio u njihov tutorski zagrljaj ! "Ljubav" sa njima podrazumeva potčinjavanje njihovim interesima.

  10. Ma, da li je potpisan memorandum!? Dosta ste nas zavlacili kojekakvim koskama da glodjemo dok Srbiji radite iza ledja!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.