Nemački FAZ: Srbiji nije mesto u EU

Ostavite komentar


  1. Sedenje na dve stolice odlika je svake vlasti od 2000.godine.Pričaju o EU,kupuju oružje od Rusa,vezuju se za Kineze,afirmišu osuđene ratne zločince,svađaju se sa zemljama u okruženju,mešaju se u unutrašnja pitanja drugih država,glasaju suprotno zemljama EU,caruje korupcija,legalizuje se mito,dolazi prljav kapital,peru se pare,krši Ustav i zakoni,urušavaju se državne institucije,ugrožavaju se ljudska prava,sprovodi se diktatura……kome to treba?

    1. Ostav!
      Promasila se temu. Procitaj clanak jos jednom.
      Ovde se radi o pausalnom, ‘default’ otpisivanju celog Balkana, ‘sto im se nedopadamo’,… bez konkretnih razloga,uz nekakvo poredjenje sa Rumunijommi Bugarskom, … koje su bile nasilno ugurane u EZ od strane Dzordza Busa, dok je Donald Ramsfeld udarao pesnicom o sto u Briselu, polulud od spremanja invazije na Irak za koji su mu hitno bili potrebni ‘novi saveznici’ jer su ga ‘stari’ ignorisali, … uz uslov da se istog dana uclane i u NATO!!

      1. Bugarska je postala član NATO-a 2004, a ušla je u EU 2007.
        Ramsfeld je bio ministar do decembra 2006. i bio je politički oslabljen upravo zbog neuspeha rata u Iraku. Njegovi udarci po stolovima bi zvučali šuplje u Briselu. Invazija na Irak se desila 2003. U 2007. nikakve nove članice nisu mogle da spasu situaciju. Uostalom, bugarski kontigent je povučen već 2008.iz Iraka. Brojao je do 500 ljudi.
        Vaša teorija o Ramsfeldu je slatka, ali joj činjenice ne odgovaraju.

    2. Dosadni ste sa tim idiotizmima o „dve stolice“? Kao da ste, kako Vi lično, tako i odredjeni broj gradjana Srbije, bili na praksi u nekoj NATO bazi, gde Vam je sistematski „orano“ po mozgu?! Srbija pokušava da vodi svoju politiku nesukobljavanja, saradnjom sa svim državama smatrajući da prijateljstvo sa Rusijom ili Kinom ne može da bude smetnja ni u kom slučaju. Meni su potpuno abnormalna shvatanja po kojima bi „rat“ sa Rusijom, Srbiji doneo nevidjeni prosperitet i veliko „prijateljstvo“ ključnih država EU i SAD, preciznije „ljubav“ onih država koje su nas uništavale i koje nas i danas uništavaju, tako što se zalažu za „nepromenljivost“ granica, dok uporno pokušavaju da stvore monstruoznu paradržavnu tvorevinu na teritoriji Srbije?! Čovek bi zaista morao da bude vrhunski idiot pa da sve ono što nam se natura shvatimo kao dobru volju EU. Ovaj FAZ je samo nemački CNN, koji svojm „objektivnošću“ pokušava da obavi deo prljavog posla za Nemačku i EU.

        1. Pa ovo sto je rekao je sve tacno i nema veze sa Vucicem. Ja sam za vladavino prava i pristojnosti, sto znaci, po definiciji, protiv Vucica. Ali, vladavina prava znaci da Srbija ne moze da bude tretirana drugacije od drugih drzava. Ako su unutrasnje granice nepovredive za sve bivse republike, onda su i za Srbiju. Ako ne, onda je sve ponovo na stolu, a posebno Bosna.

  2. Do juče ta ista Nemačka je upozoravala opoziciju da se problemi rešavaju u parlamentu. Ne bih da branim Vučića, on je primer kako ne izgleda demokratski političar, ali imam utisak da je sve naučio baš od tih EU političara. Da bi ostvarili svoj interes podržavaju svakog ko je kooperativan, a ako je diktator nije bitnom

    1. Ne, Perice, nego mogu da posluju samo s onima koje smo izglasali za vlast. Da mogu oni u Briselu da pune srpske glasačke kutije, verovatno bi to bili neki drugi.

      1. @Milivoje Radaković

        U pravu si, da mogu postavili bi na vlast jos veceg „Nedica“, a sudeci po tvojim komentarima i slicnih tebi, bilo bi kandidata koliko hoces.

        1. Ja bih, poremećeni, radije bio otpravnik železničke stanice u Zablaću, nego vodio ovako bataljenu zemlju i sluđen narod. To je posao za munđose opšte prakse, a takvih vala imate k’o šodera. Trst je vaš!

    1. Kao mentalno slabo razvijena autonomna regija? Cenite da im treba?

  3. Halooo, Nemacka, … da li se cujemo ?!!!!!
    A ko ga je to doveo na vlast u Srbiji? Koga to ‘ aminuje’ vec 7 godina?! Sa kim se to vasa Kancelarka slika i koga promovise, u inat demokratskoj Srbiji koja protestvuje, … kao da joj ‘fali daska u glavi’?!
    I sada ste se odjednom okrenuli protiv svoga sticenika kao da 80 % posto Srba ne zna da od clanstva u vasoj evropskoj Sekti nikada i nije bilo nista?!
    Pravife li vi, Bre, razliku izmedju nas i nase Srbije i vaseg Vucica?
    Ne bas, feklo bi se?
    Je’l sada da ‘citamo izmedju redova’ i shvatimo da ste konacno ukapirali koga ste vezali Srbiji za vrat i da se konacno spremate da mu kupite stado ovaca, pastirski stap i pasnjak negde iznad Cipuljica?!

  4. Da, samo da primetimo da EU sve vise lici na Hitlerovu viziju Evrope…

  5. Referendum o ulasku u eu i nato i da zavrsimo pricu na tu temu barem 10 godina. A sto se tice prijema Bugarske i Rumunije, neka nas ne lazu, primljeni su iskljucivo iz politickih(antiruskih)razloga. Briga Nemce i Eu za Bugare,Rumune a i nas. Da se ne lazemo.

  6. Eeeeeeeee sad’ jos samo da FAZ procita i gdja. Angela Merkel pa da “ dobije inspiraciju „o cemu da prica sa kim jong AVavav-om .

  7. Nasim vlastima od Milosevica do sada EU je trinesta rupa na svirali…njihovo srce je u Moskvi!

    1. od rusofila/srbskih patrijota samo su rusofobi/antisrpski sovinisti tragikomciniji.

    2. Nemački stav prema svim slovenima je stereotipan, svuda , uvek i odvajkada, nikad nepromenjen , serviran samo da udovolji staroj nacističkoj ekspanziji na istok, nema razloga gubiti vreme s njima , nikad se neće promeniti, ali zato svi drugi prema nemcima sigurno da hoće, oni su temelj sadašnje trenutne Evrope, sa ne baš velikom šansom da opstane, po ko zna koji put ta Evropa se vrti oko njih nemaca, na razne načine , bez suštine i motiva zašta bi trebala postojati i kako bi trebala funkcionisati, glorifikuje se nacija , a ne građanin , njegova prava i slobode, jer tu Nemačka prestaje da postoji , jer je tu najslabija, teroristima i izbeglicama dekretom su data veća prava od građana , a volja većine je izmanipulisana boljševičko , nacističko, liberalnim potezima , pravilima i zakonima.

  8. Dosao vrag po svoje gubi se podrska zapada voleti Kinu i Rusiju nista nije lose ali tako nece moci vise i istok i zapad sad ce veliki vodja da se pokaze vuk dlaku menja cud nikada zivi bili pa videli jednom radikal uvek radikal.

    1. Ne lupetaj. Srbija nikada nije imala podršku zapada, jer je zapad drugi svet. Tamo je jedino merilo „vrednosti“ to koliko imaš novca. Za njih sve druge vrednosti – ljudske vrednosti nemaju značaj. Osim toga, tamo je nacizam još uvek ukorenjen. Bombardovali nas zbog toga što nismo hteli da budemo njihovi vazali, njima samo trebaju robovi i vazali. To je istina – jednostavno rečeno. Sve ostalo su priče i mudroserija.

  9. Kada Evropa podrži Srbe preko Drine i na Kosovu i Metohiji , kao što je podržala Albance u Srbiji , Srbi će kistom biti za Evropu .

  10. Ovo se znalo odavno. FAZ je rekaoto, cak u blazoj formi nego sto je realno. Huliganska braca i seseljsko- dodicki mediokriteti su napunili i umrezili sve kljucne tacke mnenja i populistici zatrli savki normalan odnos prema okruzenju. Ti ludi „svatovi“ zive za dan kada ce povratiti“stare srpske zemlje“ i podvuci se zvanicno pod „sigurne“ruske skute.

      1. Nekad su se naši političari obučavali u Moskvi, a radili za London, sada se obučavaju u Londonu, a rade za Moskvu.

  11. Bravo za tekst! Konačno da netko kaže pravu istinu! Nitko ne želi ruskog tajnog trojanskog konja u EU. I to je u redu. U savez se ulazi jer smo saveznici i partneri a ne protivnici.

  12. Tekst je potpuno tačan. Ali…. suština i ideja teksta je jadna. Zašto…
    1. Sam koncept da grupa bogatih zemalja pravi savez i odlučuje ko i koliko vredi i kada i kako može da se priključi je anticivilizacijski i duboko nehuman;
    2. Priznavanje države Kosovo od istog nehumanog saveza,kršenjem Rezolucije OUN, dovoljno govori o pošovanju zakona u istim državama ,,evropske elite“;
    3. Ucena neposlušnih predstavlja glavnu polugu delovanja unutar Eu elite;
    4. Pravo pojedinca važi ukoliko niste Asanž, napr;
    5. Za kraj, ista elita instalirala je premijerpredsednika u Srbiji. Tražili ste, gledajte.

  13. FAZ je dao platformu , za berlinske razgovore. Cinjenica, da je Vucic ,provaljen ali i da mu istorijski gledano, niko nije ravan u poslednjih tridesetak godina u Srbiji. Dobiti podrsku, materijalnu od Kineza i politicko vojnu od Rusa , nije mala stvar. Merkelova na zalasku, nema onu moc koju su imali Genser i Kol pre tridestak godina, ni kod koce ni u svetu. Pokusavajaci da oko Vucica napravi djavoli krug ,zaboravljaju , da su Srbi nemaju vise sta da izgube , na red je dosla druga prica. Uvidjajci novonastalu situaciju , Taci i Haradinaj, igraju ruski rulet, sve su stavili na jedan metak, slomiti Vucica i dobiti potpuno medjunardono priznanje.Ukoliko bi se to desilo, potpuno sam siguran da nam sleduje jos jedan 27. mart ali u maju.Iskereno verujem ,ad do ovoga nece ni doci. Vucic iz Berlina, moze da se vrati i kao veliki pobednik, dovoljno je da tamo kaze da veruje u Ustav na kome se zakleo…

  14. Negativni stav ne postoji prema EU u celini nego prema pojedinim evropskim drzavama koje podrzavaju velikoalbanski nacional.sovinizam i koje EU institucije koriste za ostvarivanje svojih interesa u vezi Kosova. Srbima je jednostavno dosta tog licerja, sa jedne strane puna su im usta podrske za reforme, podrske za ovo, za ono a u pozadini podrzavaju takse od 100% koje su uveli Albanci, nei rec nisu rekli zato sto su Albanci prekrsili CEFTA sporazum i SSp, promovisu albanske ratne zlocince, rade sve da albanizuju Kosovo i da ga odvoje od Srbije, ne rade nista da se kazne zlocini Albanaca nad Srbima, da se omoguci povratak Srba na Kosovo itd. Uglavnom, jedan vrlo plitak tekst FAZ-a ali sta i ocekivati od tih novina.

  15. Naravno sa nije! Neuki, nesposobni za sve osim za kriminal, vučić i njegova banda potpuno su, za 7 godina, uništili Srbiju i upropastili narod! I pravno i ekonomski i moralno…na svaki način!

  16. Sve navedeno u tekstu je apsolutno tacno. Samo i oni su rekli da nove clanice ne primaju svakako za nasih zivota tako da nema od toga posla nista. I tamo donose sramotne zakone da hapse malu decu jer gledaju crtan filmove na kompjuteru i ruse autorska prava Diznija itd…

  17. Ne svidja mi se generalizacija da su gradjani protiv EU zbog odnosa prema Kosovu.
    u citavoj Evropi raste anti EU raspolozenje i animozitet prema velikim clanicama poput Nemacke koji najvise profitiraju.
    Od pro do anti EU smo i dosli i katastrofalnim odnosom prema migrantskoj krizi gde se vidi sva tromost EU kao i podrska medijskom mraku u Srbiji i politicarima koji nas vuku u propast samo zato sto sluze ciljevima Brisela

  18. Da smo mi kojim slucajem EU, da li bi smo hteli ovakvu zemlju u svom sastavu? Zasto? Sta Evropa dobija sa nama? To bi bilo kao da odes kod lekara i zamolis ga da ti inplantira tumor. Evropske vrednosti se znaju i zna se koliko ih ovde ljudi postuju. Kraj price. Srbi mogu u Evropu iskljucivo kao i do sada, jedan po jedan.

  19. Za vreme Ruskog vladanja nad Poljskom u Varsavi je bila popularna izreka: Rusi od nas uzumaju UGALJ, a mi njima dajemo PSENICU.

  20. Nemci, neprijatelji Srba na koje uvek mozemo racinati.

    1. A sta cemo sa milion Srba u Nemackoj koji posulju milijarde € Srbiji, jel su i oni neprijatelji

  21. A zašto je huškanje protiv Srbije i Rusije koje EU i uopšte zapad neprestano sprovode, bolje za bilo koga, a naročito za nas, od tog kako kažu huškanja protiv takve EU i takvog zapada? Čime je to zvanični zapad zaslužio bolje ophođenje? U tuđem oku vide trn u svom ne vide balvan.

  22. Ajmo iskreno i otvorenih karata.
    Niti ova vlast želi ,niti zaslužuje ulazak u EU,a istovremeno ni u EU ne postoji bilo kakav entuzijazam za prijem Srbije.Uostalom ko bi primio u članstvo Zemlju koja ne ispunjava ni elementarne uslove/kriterijume EU,Zemlju bez definisanih granica,zemlju korupcije/bez adekvatnog pravosuđa sa sve izraženijim osobinama klasične diktature
    Da bi se stvar zamaskirala i postigao mir u kući, EU godinama redovno uplaćuje Srbiji značajna sredstva u predpristupne fondove, što odgovara vlastima Srbije jer time pune džepove privilegovanih bliskih režimu.
    I šta se sada događa?Mi se čudimo nekome ko na realan način iznese pravu istinu!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.