Nenad Čanak jutros ušao u Ukrajinu: Namera mu je da se iz prve ruke uveri kakva je situacija u toj zemlji 1Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/MO

Nenad Čanak, lider Lige socijademokrata Vojvodine jutros oko 10 sati zajedno sa bliskim saradnicima prešao je ukrajinsku granicu. Namera mu je da se iz prve ruke uveri kakva je stvarno situacija u toj zemlji u kojoj više od tri meseca bukti rat.

Prva destinacija, kako navode u LSV biće svakako Kijev, a plan mu je da poseti i ratom zahvaćena područja, da razgovara sa ljudima i lično se uveri šta se tamo stvarno događa, a ne da se sa stvarnim stanjem upoznaje iz medija.

“Priprema za taj put trajala je dosta kratko, oko desetak dana, jer je bilo potrebno srediti papire. Lista onih koji će putovati sa Čankom menjala se iz časa u čas, tako da je na put otišao samo sa najbližim saradnicima”, kaže za Danas Bojan Kostreš, funkcioner LSV.

Kostreš podseća da Čanku nije prvi put da ide u ratom zahvaćena područja. Podseća da je bio i u Sloveniji tokom kratkotrajnog rata devedesetih, da je bio i u Tuzli kada je tamo bilo teško ući. “ Antiratne ideje uvek su kod njega bile prisutne “, navodi Kostreš, a na pitanje koliko će Čanak sa saradnicima ostati u Ukrajini, odgovara da se to još ne zna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari