Neočekivani obrt na političkoj sceni Srbije

Predstavnici udruženje "1 od 5 miliona" najavili da će možda učestvovati u izbornoj trci

Ostavite komentar


  1. Zanimljivo, da niko nije razumeo izjavu Valentine Reković. Neće „1 od 5 mIliona“ na izbore već u teško ometanje izbora, i to naročito za NS i SMS.

    1. Nista cudno…… „svako duva u svoju tikvu“. Jedino sto Vam mogu reci… ne ljuti se covece!

  2. “Ona ukazuje da bojkot prosto ne daje rezultate i poziva se na istraživanje USAID-a, koje je pokazalo da samo tri ili četiri procenata građana podržava bojkot“
    Izlaznost je u srbiji 50% plus još 3% ili 6% tako da tih malo građana koji podržavaju bojkot (a koji su, pretpostavimo, na prethodne izbore izlazili, jer imaju stav prema izborima) možda mogu da zamrse igru.

    1. Kako drma Vučko,svaka čast,pa Vučić baš ovakva opozicija treba i vladaće 100 godina!!!

  3. Jedva čekam dan kada ce kreature poput Zivkovica, Cede, Canka, Draskovica, dopunite iznad crte, potpuno nestati sa politicke scene. Neću trošiti reči na SnS I njihove satellite, njih ce karma obrisati. Ali gore pomenuti u prosirenom spisku su sve samo ne politicke licnosti a kamoli neke moralne grenade. Vise lesinari tranzicije.

    1. @Makarije
      Primtila sam, a ne samo ja, da je Karma u poslednje vreme postala prilicno efikasna tj, radi prekovremeno.
      Ne stavlja slucajeve u fioku,ako se tako mogu izraziti.

  4. Želeo bih da podsetim sve pripadnike svoje generacije koji se nalaze u srednjim godinama, kao i one koji levitiraju u tom rasponu da naše vreme prolazi i da će, hvala bogu, na to i imaju pravo, doći neki mladi ljudi. Oni razmišljaju potpuno drugačije, za možda 15…20 godina glasače se putem interneta, politika kakvu danas poznajemo viće irelevantna, uticaj će biti izmešten u sferu pravog (a ne kupljenog i lažno stečenog znanja). Postoje ozbiljne analize koje su radile ozbiljne institucije o ovome. Na osnovu čega bi već sada ogromne kompanije ulagale u budućnost, ako ne znaju kakva če ona biti ? Da se vratim u realne okvire, deca su pametna, video sam šta smo mi uradili, protraćene decenije i ništa drugo. Gde smo sada, kada nam se bukvalno smeju u lice, kada se gazi ustav i sloboda ? Nema nikoga. S kojim pravom onda zabranjujemo aktivizam njima (mladima)? Na kraju, prijatelji, pa to je njihov svet, sve više, i njihove dece, a sve manje naš. Povucimo se u svoje vikendice i pustimo njima, verujte im, oni dobro znaju šta žele a naučiče i kako to da urade. Grešimo što njihov aktivizam gledamo kroz model „kako bismo mi to uradili“ bokje se zato povucimo sa strane i divimo im se, jel su mogli da se spakuju i odu i ostave nas ovde da se bakćemo svojim zabludama. To su naša deca, deca naših prijatelja i sugrađana, ali su deca. Pametna, samosvesna, znaju šta neće ali i šta žele. Isteraće oni svoje a nama neka je na čast kakav smo im mikro svet i državu izgradili. Zar ne treba da nas bude sramota ?

  5. Redakciji Danas-a…….Nisam siguran da ovaj vas Akismet radi kako treba?! Umesto da nase komentare analizira vestacka inteligencija, mozda bi neki normalni novinar pripravnik, uz sugestije, mogao to da radi. Pomalo sam razocaran kako pristupate komentarima citalaca!!

  6. Problem sa Pokretom je sto, … lazu!
    Ispostavice se da je posle 12 meseci te oksimoronske ‘parlamentarne borbe za bojkot parlamenta’, barem pola njih zavrsiti na funkcijama dodeljenim od Vucica i Naprednjaka. Kada Srbija to vidi i shvati, … mocice samo slatko da se smeju nsoj gluposti!!!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.