Nepoznati eksperti dele milione medijima bliskim vlasti

* Predsednik komisije Ferenc Berček "ove godine postao maneken po komisijama širom Srbije koje su donosile sporne odluke o raspodeli sredstava", kaže Svetozar Raković, sekretar NUNS * Devet miliona dodeljeno je firmama Folim i Zofin, osnovanim nekoliko dana po raspisivanju konkursa
Ko i kako razdeljuje sredstva Grada Beograda namenjena sufinansiranju medijskih projekata od javnog značaja

Ostavite komentar


  1. Naprednjacka hobotnica korupcije ne staje dok se ne namire svi koji podrzavaju sistem Vucica i njegove ekipe. Slobodni mediji nisu deo toga jer ne pristaju da ucestvuju u ovoj prevari. Svaka pohvala za Danas na profesionalnom izvestavanju o ovoj posasti u Srbiji.

  2. Fontana, jarbol, Beograd u mulju, sufinansiranje medija…….. sabirajte koliko bi moglo da se uloži u zdravstvo, prosvetu odnosno u realan život građana koji je krajnje bedan. Nije li to jasna slika “razaranja Srbije u nestajanju”.

  3. U Novom Sadu je gradska uprava za zastitu životne sredine na isti način podelila 40 miliona dinara. Udruženjima koja su osnovana neposredno pre konkursa, udruženjima koja su registrovana na istoj adresi…
    Užas. Krade se legalno na sve strane, a opozicija se češlja i prepire međusobno.

  4. A zasot bi komisija znala sve clanove,pa ako su nezavisni onda su to ljudi iz naroda koji su svojim zaslugama zasluzili da budu tu.A to sto nema kandidata reprezentativnog udruzenja, mora da nisu ispunjavali uslove a i gde to pise da neko od njih mora da bude izabran?

  5. Demokratija lepo zvuči u teoriji. U praksi je nema ukoliko nema slobodnih medija. Da bi se izbeglo da političari dele naše pare kome oni hoće, treba doneti zakon da se, pored redovnih poreza i doprinosa, sa plate skida i "doprinos slobodi medija", recimo 0,3%. Svaki zaposleni da sam navede kom mediju uplaćuje pare, a ukoliko mu je svejedno, onda da pare idu Javnom servisu.

  6. Боље је да наши експерти деле нашим медијима да то користе наши грађани и раде за Србију! Лоше је кад странци плаћају медије да раде против Владе и Србије! А ненормално и исчашено би било да наша Влада плаћа медије који је свакодневно понижавају и раде против Србије! То медијски мрак тражи да им сване!

  7. Da li postoji neki pravi istraživački novinar koji bi utvrdio razmere medijskih i najverovatnijih kriminalnih manipulacija Dušana Stupara – iz "vlasničkog konzorcijuma" većine lokalnih medija u Vojvodini, višegodišnjeg korisnika značajnih budžetskih sredstava, gazde dvorca u blizini Zr, velikog "privrednika" koji je pekao zanat u UDBA-i, a znanje primenio pri uništavanju Univerzal holdinga, Pančevačke Azotare i ko zna čega sve???

  8. Ovde se neki finansiraju iz državne kase, a neki navodno slobodni iz američke kase .Svi ste vi isti samo zavisi ko je na vlasti.

  9. Nema primera u Srbiji, kakav je u Novom Pazaru sa finansiranje RTV-a Rasima Ljajica. Prvo je izreketirao nekoliko vlasnika lokala u pesackoj zoni,a onda je njegov gradonacelnik koji je suvlasnik doneo odluku da se iz opstinskog budzeta RTV Rasima Ljajica finansira sa 30 hiljada eura mesecno ! Da ovo neki novinar u potpunosti istrazi i prikaze videli bi da ovoga nema u africkim diktaturama,kakvim demokratijama.

  10. За овакав систем финансирања свесрдно су се залагали УНС,НУНС,НДНВ,Бета, Асоцијација медија, Зоран Секулић из Фонета, Саша Мирковић и многи други који су увек и свуда, пред домаћом политичком врхушком и страним амбасадорима нарочито, себе представљали као "савест човечанства".!Господи ни најмање није сметало у том тренутку што је тзв. излазак државе из медија, заправо означио још жешће учвршћивање страначко-картелског утицаја и контроле над медујима, пошто је у периоду који је претходио свему овоме, та иста подела сфера извршена у банкарству, маркетингу и институцијама финансијске моћи.Немогуће је да су господа била баш тако наивна, па да сада болујући од синдрома накнадне памети тек тако пренебрегну свој веома значајан допринос васпостављању оваквог накарадног система , а да не спомињемо легитимитет који су шаком у капом давали тадашњем премијеру да , како су говорили, „заврши ствар“.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.