SPS: Razmišljalo se o kandidaturi Nestorovića za gradonačelnika 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Socijalistička partija Srbije do kraja nedelje trebalo bi da utanači izborne liste za Srbiju i Beograd. Lider socijalista, Ivica Dačić će, kako je i sam najavio, biti nosilac liste za parlamentarne izbore, dok bi kandidat za gradonačelnika i nosilac liste za beogradske izbore mogao biti lekar Branimir Nerstorović. Ali, kako Danas nezvanično saznaje, sve je još na nivou razgovora i bez konkretnog dogovora.

“ Ne zna se još ko će biti naš kandidat za gradonačelnika. Beograda. Nije isključeno da to bude ličnost iznenađenja, a Dačić, kao što znate voli s vremena na vreme da priredi iznenađenje. Tačno je da se o mogućoj kandidaturi Branimira Nestorovića razmišljalo u SPS-u, ali do sada Dačić i Nestorović nisu vodili direktne razgovore. Verujemo da će do kraja ove sedmice doći do sastanka Daćića i Nestorovića. Tada ćemo i nešto više znati ko će sve biri na našoj izbornoj listi .Sada moramo sve da koncipiramo, nema tu puno vremena,” ističe sagovornik Danasa iz SPS i dodaje da su u potrazi i za interesantnim kandidatom za budućeg premijera.

Danas je pokušao da dobije odgovor i od Branimira Nestorovića na pitanje postoji mogućnost saradnje socijalista i njegovog pokreta -”Viteza reda Zmaja”. On, međutim, nije odgovorio ni na pozive, ali ni poruke.
Podsećamo da je Nestorović u decembru, prilikom osnivanja svog udruženja, rekao da neće prezati od ulaska u politiku i kandidature na izborima i da veruje da bi na izborima odneo 25 odsto glasova.

„Ljudi se plaše da ću da uđem u politiku zarad nekih glasova i da ću poremetiti ravnotežu, gde su i vlast i opozicija zadovoljni što je tako kako je. Da kažem pošteno, nemam takve namere, međutim, ako stvarno zagusti, bogami će da pršti“, rekao je tada Nestorović.

Kao razloge ulaska u politiku, Nestorović je naveo mogućnost da zahtevi novoosnovanog udruženja budu ignorisani. To bi ga, kako je rekao, i pored „velikih pritisaka koje trpi“ opredelilo za stupanje na političku scenu. U ovom trenutku sa sigirnpošću se ne može tvrditi koliku podršku bi dobio lekar Nestorović ,ali je činjenica da je on stekao određenu popularnost u delu javnosti koja razume njegove, vrlo često populističke i neodgovorne stavove u pogledu vakcinacije i pandemije.

Inače, pojedini mediji objavili su da će zajedno sa socijalistima na parlamentarne i lokalne izbore pored Nestorovića, učestvovati i Zavetnici. Lider Zavetnika Milica Đurđević Stamenkovski to za naš list demantuje i kaže da su svi odbori njene stranke dali predlog da ona bude nosilac liste na parlamentarnim izborima i kandidat za predsednika Republike.

”Mi ćemo se naravno rukovoditi onim što su odluke stranačkih organa, a za nedelju je zakazana skupština stranke, kojoj će prisustvovati 2 000 delegata i koja će o svemu odlučiti. Građani će tada imati prilike da dobiju konačan odgovor u kom formatu izlazimo na izbore,kaže Stamenkovski za Danas.

Ona primećuje da je interesantno da se o koalicijama i savezima u kojima Zavetnici navodno učestvuju spekuliše po tabloidima, po različitim političkim kuloarima.

”Svake sedmice se pojavi po neki novi koalicioni partner koga žele da nam pripišu. Sve su predvideli, osim naše saglasnosti. O svemu su izgeda razgovarali samo nas niko ništa nije pitao. Tako da je nedelja i Skupština naše stranke prava prilika da Zavetici donesu konačnu odluku o nastupanju na predstojećim izborima”, zaključuje predsednica srpske stranke Zavetnic

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari