"Nestvarni prizori iz Beograda, najveći u poslednjih 10 godina": Kako su regionalni mediji preneli vest o protestu 1Foto: FoNet/Ana Paunković

„Nestvarni prizori iz Beograda“, piše Oslobođenje večeras o protestu „Srbija protiv nasilja“ koji je u Beogradu završen nešto pre 21 čas.

„Najveći protest u poslednjih deset godina“, dodaju u naslovu teksta koji se nalazi na naslovnoj strani portala Oslobođenje.

Oni navode kako je više desetina hiljada građana još jednom krenulo u protestnu šetnju Beogradom, te da mediji „prenose procene kako je ovo najveći protest u poslednjih 10 godina“.

Jutarnji list piše kako je najavljeno novo okupljanje u Beogradu.

„Nećemo stati dok se ne ispuni i poslednji zahtev“, navodi Jutarnji list u naslovu teksta, u kom se pozivaju na Danas i još neke medije u Srbiji. I oni su dešavanja na beogradskim ulicama pratili uživo.

Pozivajući se na Danas, Jutarnji prenosi kako je u 20.40 završena blokada mosta Gazela te da je sledeće okupljanje najavljeno za idući petak.

„Za idući četvrtak je zakazano zasedanje Skupštine. Na sednici će se glasati za smenu Veća Regulatornog tela za elektroničke medije (REM), ali i odgovornosti ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića“, rekao je Srđan Milivojević, zastupnik DS-a, a prenosi ovaj list.

Rečima „Ovo je najveći protest u Srbiji u zadnjih 10 godina: „Vučiću, odlazi!“, obeležen je večerašnji protest u Beogradu na sajtu Index.hr.

„Na protestu je bilo desetine hiljada građana, a retki mediji koji su izveštavali o protestu, poput Nove.rs, Danas.rs i N1 Beograd, pišu kako se radilo o najvećem protestu u poslednjih 10 godina u Srbiji. U ponedeljak je bila procena da je na tadašnjem bilo oko 50 hiljada ljudi, no danas ih je bilo i više“, piše Indeks.

Crnogorske Vijesti su takođe na naslovnoj strani obavestili čitaoce o protestu.

Uz informaciju o tome da je završen protest i odblokirana Gazela, Vijesti su ponovile zahteve koje je opozicija iznela vlasti, a koji su večeras u dva navrata pročitani okupljenim građanima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari