Nikezić: Mali zadužio zemlju za više od dve milijarde evra 1Foto: Medija centar

Predsednik Resornog odbora Stranke slobode i pravde za privredu i finansije Dušan Nikezić izjavio je danas da je ministar finansija Siniša Mali od početka godine zadužio zemlju za više od dve milijarde evra i da kada na televiziji Pink tvrdi da ima para na računu, to znači da se zemlja zadužila, a ne da je zaradila naplatom poreza.

– Od kada ste došli na vlast duplo više nego svi vaši prethodnici zajedno, a ako realizujete samo projekte koje ste ugovorili, javni dug će za samo nekoliko godina biti veći od 50 milijardi evra – obratio se Nikezić otvorenim pismom Malom.

Da ove godine niste ništa zaradili vidi se i po tome što se „hvalite“ da je rupa u budžetu za prvih sedam meseci 70 milijardi dinara, a do kraja gidine će biti čak 3,5 milijardi evra, naveo je Nikezić.

Nije tačno, predočio je on, da nema zatvaranja fabrika i gubljenja radnih mesta, jer je nezaposlenost u drugom kvartalu bila za 3,2 odsto veća nego u istom periodu prošle godine.

Ljudi u Srbiji sve teže žive, pa su samo u junu i julu bili prinuđeni da podignu dodatnih 140 miliona evra keš kredita za odlazak na odmor. Vaše obmane i samohvalisanje im sigurno neće pomoći, naveo je Nikezić, saopštila je SSP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari