Nikezić (SSP): Ministar Momirović uvredio sve srpske građevince 1Foto: Medija centar

Predsednik Resornog odbora za privredu i finansije Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić izjavio je danas da je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović uvredio sve srpske građevince izjavom da je „prioritet da se investicioni talas iskoristi da podigne nivo domaćeg znanja“, saopšteno je iz SSP.

Nikezić je u pisanoj izjavi pitao ministra Momirovića „odakle mu ideja da naše građevinske firme ne znaju da izgrade put ili most“?

„Imamo mi znanje, gradili smo i u Srbiji i na svim kontinentima, samo što u vašim infrastrukturnim kombinacijama nema mesta za srpske firme“, kazao je Nikezić.
On je naveo da na građevinskim projektima koje finansira država „nema mesta za srpske projektante, inženjere i građevince, pa ne čudi što masovno odlaze iz zemlje“.

„Kao srpski ministar građevine i infrastrukture obišli ste gradilište i održali sastanak sa turskom građevinskom firmom ‘Tašjapi’, angažovanoj bez tendera, u kojoj rade turski radnici, na izgradnji autoputa Beograd-Sarajevo, a koji za kamatu od 3,25 odsto finansiraju turske banke ‘T.C. Ziraat Bankasi’ i ‘Denizbank'“, rekao je Nikezić.

Nikezić je naveo da u isto vreme ministar izjavljuje da ne veruje da srpski građevinci „znaju da izgrade običan put i most“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari