Niko ne želi na dogovor kod lidera Oslobođenja 1Foto: Screenshot/YouTube/Nova S/Utisak nedelje

Pozivu na dogovor o napadanju režima Aleksandra Vučića, njegove lažne opozicije i stranih pomagača, koje je lider pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević uputio opozicionim stranaka, čini se neće se niko odazvati. I dok pojedini predstavnici takozvane bojkot opozicije tvrde da oni već imaju takav dogovor, jer je za njih Vučić opasnost po budućnost Srbije, predstavnici drugih opozicionih stranaka pitaju – ko je Mlađan Đorđević da određuje ko je prava, a ko lažna opozicija.

Đorđević je u saopštenju naveo da je taj poziv uputio zbog „lažnih opoziconara“ i naglasio da on i njegov pokret nikada nisu napadali „istinske borce“ protiv Vučićevog režima.

Prema njegovom mišljenju ,političke opcije bliske Vučiću, poput Boška Obradovića, ili Ne davimo Beograd, gotovo u tempiranim vremenskim intervalima daju slične izjave da se u opoziciji moraju dogovoriti da jedni druge ne napadaju.

Naveo je i da im vetar u leđa u tome daju i kojekakvi EU posrednici.

„Pokret Oslobodjenje i ja, nikada nismo i nećemo napadati istinske borce protiv Vučića i njegovih pomagača u izdaji i kriminalu, koji su pogazili svoju reč kada su na prošlim izborima građane pozivali na bojkot i potpisali Ugovor sa narodom“, naveo je Đorđević i dodao da zbog lažnih opozicionara, kojima su apetiti veći od poštenja, poziva sve koji zaista žele da sruše izdajnički i kriminalni režim, da se pridruže u inicijativi donošenja dogovora o napadanju.

Po njegovom mišljenju svako ko pristane na dogovore o izbornim uslovima sa Vučićem, prodao je Srbiju i dušu.

Šta na ove prozivke kaže Boško Obradović, lider Pokreta Dveri Danas nije uspeo da sazna, jer on nije odgovarao ni na pozive, ali ni poruke, dok Radomir Lazović, iz Ne davimo Beograd kaže da ne zna ko je Mlađa Đorđevic, niti je upoznat sa radom Oslobođenja.

“Ne prepoznajemo se u opisu koji je on izneo, i iskreno čudno nam je da mediji uopšte pridaju značaj ovakvim besmislenicama. Nakon šest godina besomučnih napada režima, nakon svih neprijatnosti koje smo doživeli, nakon medijskog blaćenja i stvaranja atmosfere linča koja je dovela do fizičkih napada na nas, nakon tužbi, kazni, prisluškivanja, pokušaja upada u naše prostorije, pretnji i od poslanika SNS i od najviših državnih funkcionera, nakon toga što je Vučić držao naše slike za govornicom u Skupštini i govorio da smo izdajnici i strani plaćenici i optuživao nas da čak želimo da ga, ni manje ni više ubijemo, stvarno mi je neshvatljivo da se tako nekim besmislicama daje prostor”, objašnjava Lazović.

Dušan Stevanović, član predsedništva Demokratske stranke Srbije ističe za Danas da ne želi da komentariše izjave “politički irelevantnog subjekta Mlađana Đorđevića. “Ko je prava, a ko lažna opozicija, sigurno neće određivati on, niti time treba da se bavi bilo koji ozbiljan političar. Politika je vizija. Politika je ideja. Politika je doslednost.

Mlađan Đorđevic nije politika”, kaže za Danas Dušan Stevanović, član Predsedništva DSS, dok Žika Gojković, lider POKS-a ističe da ne pridaje nikav značaj rečima koje taj čovek izgovora.

Ocenjuje i da je reč o potpuno marginalnoj političkoj ličnosti.

“Pri tom, taj čovek je nepopravljivo opterećen likom i delom Aleksandra Vučića i osim mržnje ništa konkretno ne možete čuti od njega. On i njemu slični su svojim lošim radom omogucili da Vučić i SNS budu danas to što jesu. Umesto da se izvini građanima, što je izneverio njihova očekivanja dok je bio vlast, on još sebi daje za pravo da odlučuje ko je prava, a ko lažna opozicija. I smešno i tužno u isto vreme”, ističe Gojković
I Vladimir Vuletić, lider pokreta Crno na belo – za pravednu Srbiju, za koga se svojevremeno spekulisalo da pravi koaliciju sa Đorđevićem, smatra da nije vreme za unutar opozicione obračune.

“U situaciji u kojoj su medijski, politički i društveni uslovi pred naredne izbore daleko lošiji nego devedesetih, pokret „CRNO NA BELO – za pravednu Srbiju“ drži da je preveliki luksuz iscrpljivati energiju i snagu naunutar-opozicione obračune. Aktuelni režim, koji siluje pravnu državu, svakodnevno krši Ustav i zakon Republike Srbije, urušava i gazi institucije i uporno kompromituje i devastira celokupni pravosudni sistem, jedini je i najveći protivnik u borbi za povratak pravne države.

U toj borbi nije nužna (a verovatno ni moguća) jedna kolona, ali držimo mogućim ono što je u Crnoj Gori već uspelo: više kolona koje se neće napadati ,a građani su već svesni razlike istinske od Vučićeve opozicije.

Tako će, uvereni smo, i glasati”, ocenjuje Vuletić.
Đorđevićev pozov na dogovor o napadanju Vučića i lažne opozicije odbila je da komentariše većina predstavnika takozvane bojkot opozicije, samo je Janko Veselinović, lider Pokreta za preokret ocenio da za njih taj dogovor već važi, od kada Pokret i postoji.

Napominje da da potpis nije nužan, jer je za njih Vučić najveći neprijatelj budućnosti Srbije.

“Vučić i njegova opozicija jesu jedno telo, a dve glave. Moraju biti razobličeni odmah. Posle izbora je kasno.

Jasno je ko je i ko bi nakon izbora bio uz njegove skute. Bojim se da su to svi koji sa njim piju „rujno“ vino. Neki to, od njih,  možda još ne znaju. Ali ko sa vragom tikve sadi….,” ocenjuje Veselinović, a dok Konstantin Samofalov iz Tadićeve SDS pita – ko je Mlađa Đorđević, Zoran Živković, bivši predsednik Nove stranke primećuje da je reč o opskurnom liku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari