Nikolić: Poglavlja EU važna dok se ne traži priznanje Kosova 1FoNet/Filip Stevanović

Mi nikad nećemo priznati nezavisnost Kosova i ne možemo da uvedemo sankcije Rusiji, rekao je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić, tokom razgovora sa ministrom informisanja Belorusije Lilijom Ananič.

Srbija je na putu Evropske unije (EU), uređuje državu prema najsavremenijim standardima i važno je da se ispune uslovi iz pregovaračkih poglavlja sve dotle dok od nas ne traže nezavisnost Kosova, rekao je Nikolić, saopštila je pres služba Predsednika.

Mi nikad nećemo priznati nezavisnost Kosova i ne možemo da uvedemo sankcije Rusije. Mi ne želimo da se stavljamo ni na jednu stranu kad se naši prijatelji svađaju, zato što bismo izgubili jednog prijatelja, a drugog ne bismo stekli, rekao je Nikolić.

Nikolić je podvukao zahvalnost Belorusiji i predsedniku Aleksandru Lukašenku što nije napuštao Srbiju u teškim momentima i pokazao privrženost Srbiji tako što je posetio tokom 1999. godine.

Nikolić je rekao da Belorusija može da nam pomogne da sprečimo odlazak mladih ljudi iz Srbije, kvalifikujući tu pojavu „janičarstvom novog doba“.

Nikolić se zahvalio na učešću Belorusije na sajmu knjiga i istakao važnost snažnijeg učvršćivanja kulturnih i duhovnih veza.

Ananič je podvukla iskrene i prijateljske odnose dve zemlje i naglasila da joj je izuzetna čast što Belorusija ima priliku da učestvuje na sajmu knjiga.

Mi želimo duhovne veze i kulturološke vrednosti, naše veze su neraskidive i važno je da ih negujemo i u budućnosti, naglasila je Ananič.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari