NIN: Sprema se novi kontigent oružja koji bi trebalo da krene put Saudijske Arabije 1Foto: Pixabay/ White_Bull_Films

Ovih dana sprema se novi kontingent oružja, koji bi trebalo da krene put Saudijske Arabije, piše NIN u novom broju i dodaje da je u pitanju poslednja, četvrta isporuka po ugovoru između privatnog preduzeća Gorana Todorovića (GIM) i poslovnog ortaka Branka Stefanovića i Ministarstva odbrane Saudijske Arabije.

Upravo zbog sklapanja ovog posla Branko Stefanović, otac ministra policije je početkom juna 2018. i putovao u Rijad, glavni grad Saudijske Arabije i to kao pravni savetnik GIM, navodi NIN.

Tim ugovorom, kako se dodaje, od Krušika je naručeno 60.000 mina kalibra 60 milimetara, 150.000 mina od 81 milimetar, 7.000 mina od 82 milimetra i 50.000 mina od 120 milimetara.

NIN otkriva i da dve privatne firme – GIM Gorana Todorovića i Partizan tek, čiji je jedini vlasnik trgovac oružjem Slobodan Tešić – nisu samo poslovala sa Krušikom iz Valjeva, od kojeg su mine nabavljali po povlašćenim cenama, već i sa drugim državnim preduzećima namenske industrije Srbije.

Pozivajući se na dokumenta o isporukama oružja, u koje je imao uvid, NIN piše da je sa robom proizvedenom u valjevskoj fabrici, namenjenom kupcima iz inostranstva, bilo i oružja napravljenog u još četiri državne fabrike – u Prvoj petoletki iz Trstenika, Slobodi iz Čačka, Zastava oružju iz Kragujevca i Prvom partizanu iz Užica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari