Nisam primio ni jedan evro od kosovskih institucija: Slaviša Ristić objašnjava zašto je blizu odluke da tuži Vučića 1Foto: NSPM

„Aleksandre Vučiću, za bezbednost moju i moje porodice, kao i prijatelja iz pokreta Otadžbina, ako nam se nešto desi ti ćeš biti odgovoran za podstrekivanje“, rekao je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, Slaviša Ristić, poslanik iz poslaničke grupe Ujedinjeni i bivši predsednik opštine Zubin Potok, napominjući da je blizu odluke da tuži predsednika Srbije Aleksandra Vučića jer je u više navrata tvrdio da je primao stotine hiljada evra od prištinskih institucija.

Ristić je podsetio je da je predsednik Srbije na sednici parlamenta o KiM rekao da je on od Prištine primio 120.000 evra, da bi potom na konferenciji za novinare pomenuo da je u pitanju i više stotina hiljada evra.

„Ja, kao predsednik opštine Zubin Potok, nisam primio ni 120.000, ni stotine hiljada evra. Nisam jedan evro primio od takozvanih prištinskih institucija iz prostog razloga što se nisam nalazio na platnom spisku takozvane Republike Kosovo i za to imam dokaze“, objasnio je Ristić i dodao da ga prištinske institucije nisu smatrale zaposlenim, jer nije imao kosovska dokumenta, ličnu kartu i bankovni račun.

Ristić je dodao da će Vučić tvrdnje morati da dokaže na sudu i da će u konsultaciji sa svojim advokatom protiv Vučića podneti tužbu, jer smatra da mu je ugrožena bezbednost. Naveo je da je 2016. godine pucano na njegovu kuću i bačena bomba u izbornom danu, zbog toga što je, po njegovim rečima, u kampanji kritikovao vlast i Briselski sporazum, za koji smatra da je „poguban“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.