Đurić za Njuzmaks: Želimo da NATO preuzme nadležnost na severu Kosova 1Printskrin Njuzmaks

Ambasador Srbije u Vašingtonu Marko Đurić izjavio je, gostujući na američkoj televiziji Njuzmaks, da je jedini put koji Srbija vidi kao put napred jeste da NATO snage preuzmu kontrolu nad severom Kosova.

„Jedini put koji vidimo napred, iako će vam možda zvučati čudno što to čujete ambasadora Srbije, jeste da tražimo od NATO da peuzme nadležnost na severu Kosova umesto Kurtijevih specijalnih snaga. Takođe zahtevamo nezavisnu internacionalnu istragu o tome šta se dogodilo, jer srpski manastir je napadnut, tri lokalna Srbina su stradala, kao i jedan kosovski policajac, ali koji prema postojećim sporazumima nije trebalo da bude tu“, rekao je Đurić.

Đurić je dodao da je kosovski premijer Aljbin Kurti, pre svega, slanjem svojih specijalaca na na sever Kosova, počinio nasilje nad postojećim sporazumima.

„Ne želim da spekulišem ko stoji iza incidenta i napada, samo želim da su tri kosovska Srbina nažalost mrtva, kao rezultat tog napada. To su lokalni ljudi, a ne kako to govori prištinski ministar spoljnih poslova. Ništa se od ovoga nije dešavalo dok aktuelni premijer Kosova Aljbin Kurti nije došao na vlast“, rekao je Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari