Normalnost

Vikend analiza

Ostavite komentar


  1. Velika većina građanstva je već ontološki usmerena u smeru; zgrabi dok ima i beži što brže jer kad nestane toga što ima tražiće se krivci. To je nacionalni ontološki i kulturni obrazac po kome su sva sredstva dozvoljena a najbolje radi salonski na rečima zasnovan svetosavski nacionalizam.

  2. Svako ko poredi vlast od 2000 do 2012. Sa vlašču od 2014 do 2021.( dobro ima mrvicu diskontinuiteta izmedju 2012 do 2014 a posle to je jedna vlast)

    Zašto ne možeš?
    Zato što je prvo bilo Koštunica presednik i Djindjić premijer. Onda tragedija ubistvo premijera 2003..Koštunicu manjinsku vladu podržava SPS. Tadić pobedjuje na presedničkim izborima 2004 i imamo kohabitaciju. Onda od 2007 do 2008 kratak period Tadića i Koštunice u zajedničkoj vladi! I na kraju ‘apsolutnu vlast“ DS od 2008 do 2012 sa Tadićem presednikom i premijerom iz DS Cvetkovićem. Ti ljudi nisu se apsolutno slagali u svemu, vlade kako su se menjale ipak su se politike razlikovale. Na primer da je sad postao premijer Šapić( znam bilo nemoguće) sa odredjenom stepenom moći, nezavisnošću. Bila bi razlika.

    A na kraju ipak možes! Ali stvar treba nazvati pravom imenom!

    Jer od 90-tih jedina potpuno suprotna politika bio je DOS na jednoj strani i Milošević i Radilakala na drugoj.

    Takav glasač se onda svrstava kao protivnika DOS( ako kaže uništili nas u miru od 2000 do 2012), kao neko ko je podržavao politiku Miloševića. Ej podrška za 10 godina RATA? Za srpsko pitanje! Ej bre! Pa nije ta snaga glasača mogla da ISPARI. Samo što je u Vučiću našao( moralo je nešto da se promeni za 12 god, na pr radilkali u naprednjake) potvrdu za svoje političke stavove. Taj poraz 5 oktobra je bio mnogo bolan za jedan deo našeg društva.Kako su se samo ponašali radikali od 2000 do 2008, saplitanje na svakom koraku za evropske vrednosti. Nije bila pobeda toliko bitna 2012, koliko poraz valjda drugoSrbijanca. To je jedino objašnjenje gutanje knedle ( glasača radilkala u naprednjaka). I što kaže neki da nam opet uvedu sankcije, pa šta?preživeli smo tad pa ćemo opet. Sad je kasno za kraljevinu, to su trebale društvene elite posle 5 oktobra da otvore društvenu raspravu i da nam se ne ponovi Milošević!

    Uživajmo!

  3. „… imenovanjem Ane Brnabić, prve gej osobe na mestu premijera Srbije.“
    Није прва, било их је још, рецимо Јован Веселинов и Петар Живковић.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.