Nova ambasadorka Norveške predala akreditive predsedniku Srbije u posebnoj odeći

Ostavite komentar


  1. Za svaku je pohvalu to sto znamo da je i Norveska ta koja koja je spremna da pomogne Srbiji u procesu integracije u Evropsku uniju.

  2. Za Srbiju je znacajno da ima uspesne saradnje sa dosta zemalja kako bi se ravijala i napredovala i sigurnim korakom isla ka Evropskoj uniji.

  3. Norveska sigurno nije u pozicijI da protezira Srbiju na putu ka EU. Narodna nosnja nije nikakva „posebna odeca“. Ona je jednostavno to sto jeste tredicionalna nosnja jednog naroda ili jedne regije. Posebnu odecu imju Ruski ambasadori a koja pretstavlja stilizovanu uniformu dvorskih lakeja i carskih slugu na Ruskom dvoru.

  4. Narodna nošnja se tretira u diplomatskim krugovima kao zvanično i svečano odelo. Srpski ambasadori mogu da predaju akreditive i da idu na zvanične prijeme u narodnoj nošnji i to je u skladu sa protokolom. Setite se kako je bio obučen gandi kada je išao na audijenciju kod engleske kraljice. Zato ne razumem ovo bombasticno pisanje kako je bila obučena ambasadorka. Sve je bilo u skladu sa protokolom

  5. Када би јој таква и политика била где би нам био крај?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.