Nova: Bivši inspektor tvrdi da je Radna grupa o spornim privatizacijama ukinuta pred upad u Srbijagas 1Foto: FoNet/Nenad Ðorđević

Bivši inspektor MUP-a i član Radne grupe za ispitivanje 24 sporne privatizacije Siniša Janković izjavio je za današnji list „Nova“ da je ta grupa rasformirana neposredno pre nego što je trebalo da sprovede akciju u „Srbijagasu“ koji je jedan od najvećih gubitaša u Srbiji.

Radna grupa za ispitivanje 24 sporne privatizacije osnovana je 4. septembra 2012, kada je Srpska napredna stranka došla na vast i radila je do novembra 2014.

„U petak smo otišli sa posla najnormalnije, a u subotu smo iz medija saznali da je radna grupa MUP rasformirana“, izjavio je Janković, koji je sada u penziji.

„Tokom nekih istraga došli smo do Srbijagasa, medjutim već u prvom trenutku omeli su nas da radimo svoj posao. U to vreme na mestu direktora bio je takodje Dušan Bajatović. Mi smo se spramali za novu akciju, bilo je planirano da oko 100 operativaca radi šest meseci u Srbijagasu“, kazao je Janković.

Zbog toga što je radna grupa rasformirana, inspektori nikad nisu ušli u Srbijagas, objasnio je bivši inspektor MUP-a i naveo kakve su sve malverzacije pre toga otkrivene i koliko je to štete nanelo državi.

Direktor policije u to vreme Milorad Veljović izjavio je prvo da je radna grupa „raštrkana“ ali da nastavlja da radi, pa da su „previše skupi“, iako su za dve godine ušli u trag malverzacijama „teškim oko milijardu evra“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.