Nova.rs: Naprednjaci opet nefer počeli kampanju 1Foto: Z. S. M.

Iako je predsednik Srbije Aleksadnar Vučić formalno raspisao izbore danas u 10 sati, naprednjacima su još u utorak stizale poruke da dođu danas na Trg republike da daju potpis za listu SNS.

Naprednjaci su još juče bili u niskom startu i saznali pre drugih građana Srbije kada će tačno biti raspisani izbori, što je još jedan u nizu primera kako vlast pokušava da pretvori Srbiju u svoju privatnu državu.

Predsednik Aleksandar Vučić danas je ukazom raspustio Narodnu skupštinu i raspisao vanredne parlamentarne izbore za 17. decembar. Time su definitivno razrešene sve sumnje – građani će na birališta do kraja godine.

Ipak, naprednjaci su još juče imali informacije da će danas biti raspisani izbori i da se od njih očekuje da doprinesu svojoj stranci.

Naime, beogradski SNS je juče slao SMS poruke simpatizerima da danas u 17 časova dođu da svojim potpisom podrže republičku i gradsku izbornu listu ove stranke.

Nova.rs: Naprednjaci opet nefer počeli kampanju 2
Foto: Nova.rs, privatna arhiva

„Pozivamo Vas da u sredu, 1. novembra ove godine, od 17 časova dođete na adresu Trg republike 3 i svojim potpisom podržite republički i gradsku listu Srpske napredne stranke“, piše u SMS poruci koju je poslao SNS.

Oni su unapred znali kada će izbori biti raspisani i pored toga što u tom trenutku Vučić to formalno nije učinio. Tako je SNS već učinio prvi korak kampanji za koju su sagovornici Nove jasno rekli da može biti najprljavija od dolaska SNS na vlast.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari