Nova rs: Samo jedan zahtev opozicije nije prihvaćen na sastanku kod Ane Brnabić 1foto (BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/Peđa Vučković)

Predstavnici opozicije predali su predsednici Narodne skupštine Ani Brnabić tri osnovna zahteva – revizija biračkog spiska, ravnopravan pristup RTS-u i održavanje svih izbora zajedno. Prva dva zahteva momentalno su prihvaćena, saznaje portal Nova.rs

U 9 časova počeo je sednica kolegijuma u Narodnoj skupštini, a jedina tačka dnevnog reda su konsultacije oko daljeg rada na primeni preporuka Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (ODIHR) o izbornim uslovima.

Kao što je i najavila opozicija je predsednici Narodne skupštine Ani Brnabić predala tri zahteva za poboljšanje izbornih uslova, a to su: revizija biračkog spiska, ravnopravan pristup RTS-u i održavanje svih izbora zajedno.

Kako saznaje portal Nova.rs, prva dva zahteva vezana za birački spisak i medije prihvaćen je odmah, ali treći zahtev je odbijen. Nakon toga otpočeli su pregovori vezani i za taj zahtev.

Skupštinski kolegijum predstavnika vlasti i opozicije, koji je sazvala predsednica parlamenta Ana Brnabić, posle skoro četiri sata pauziran je, a biće nastavljen u 15.30.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari