Nova.rs: Šta je sve Ana Brnabić izgovorila opoziciji? 1Foto FoNet Aleksandar Barda

Predstavnici vlasti i opozicije održali su danas u Skupštini Srbije sastanak na kom je trebalo da pregovaraju o predlogu da se lokalni i beogradski izbori održe istovremeno. Do dogovora, međutim, nije došlo, jer je iz vladajuće koalicije rečeno da za njih nije prihvatljiv ovaj zahtev i da će se beogradski izbori održati definitivno 2. juna, dok će lokalni biti nakon toga.

Na sastanku u Skupštini Srbije, prema rečima izvora Nova.rs, Ana Brnabić je obavestila predstavnike opozicije da je za vladajuću koaliciju neprihvatljivo istovremeno održavanje beogradskih i lokalnih izbora.

„Ona nas je obavestila da će raspisati izbore u Beogradu za 2. jun i da je njihov predlog da se lokalni izbori održe kasnije. Nije htela da definiše vreme raspisivanja lokalnih izobra, spominjala je jul, avgust, a pomenula je i mogućnost da datum lokalnih izbora bude u nekom od septembarskim ili oktobarskih termina“, ističe naš sagovornik.

Kako je ranije objavio portal Nova.rs, naprednjaci su imali primedbe i na ostale zahteve koje je opozicija iznela.

Predstavnici opozicije obratiće se javnosti u 11 sati iz Skupštine gde će saopštiti šta su njihovi naredni koraci nakon neuspešnih razgovora sa predstavnicima vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari