Nova.rs: Vučić u kampanji potrošio šest miliona evra, 14 puta više od Ponoša 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potrošio je u predizbornoj kampanji 704.713.686 dinara, odnosno oko šest miliona evra, što je 14 puta više od predsedničkog kandidata Zdravka Ponoša koji je bio drugoplasirani na izborima, preneo je danas portal Nova.rs, pozivajući se na finansijske izveštaje podnete Agenciji za sprečavanje korupcije.

Nova piše da je najveći deo tog novca, odnosno oko 5,5 miliona evra Vučić dobio iz budžeta, dok je ostatak prebačen sa računa za finansiranje redovnog rada Srpske napredne stranke, čiji je predsednik.

Od tih šest miliona evra, navodi taj portal, Vučić je 4,7 potrošio na oglašavanje u medijima, odnosno – 3,9 miliona na televizijsko oglašavanje, 620.000 na oglašavanje u štampanim medijima, a ostatak na oglašavanje na internetu i društvenim mrežama.

Preostalih 1,3 miliona evra potrošeno je na organizaciju javnih događaja koje je uglavnom, kako piše Nova, organizovala firma „Skaj mjuzik solušn“, kao i na marketinške agencije i istraživanja javnog mnjenja.

Nova navodi da je Ponoš na svoju kampanju potrošio 435.000 evra, predsednička kandidatkinja koalicije Moramo Biljana Stojković 135.000, dok su predsednički kandidati Boško Obradović (Patriotski blok), Milica Đurđević Stamenkovski (Zavetnici) i Miloš Jovanović (NADA) imali sličnu sumu – odnosno oko 390.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari