Nova runda dijaloga u Briselu: Završen trilateralni sastanak, u toku bilateralni razgovori 1foto Aleksandar Roknić Danas

Nova runda razgovora delegacija Beograda i Prištine na nivou glavnih pregovarača, nastavljeni su jutros u Briselu. Na stolu je odluka Prištine o zabrani korišćenja dinara na Kosovu i Metohiji, prenosi RTS.

U Briselu je u toku bilateralni sastanak predstavnika Evropske unije sa delegacijom Prištine, nakon toga sledi bilateralni sastanak Beograda i EU.

Bilateralni razgovor počeo je nakon što je posle više od 3,5 sata razgovora završen trilateralni sastanak delegacija Beograd i Prištine sa EU.

Delegaciju Beograda predvodi direktor Kancelarije za KiM Petar Petković,a delegaciju Prištine Besnik Bisljimi.

Tema razgovora trebalo bi da bude odluka Prištine o gotovinskom poslovanju, odnosno o zabrani upotrebe dinara na KiM.

Poslednji sastanak delegacije Beograda i Prištine sa izasanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom održan je 9. marta u Briselu, kada je razgovarano o uredbi CBK koja zabranjuje platni promet u dinarima na Kosovu.

Nakon sastanka koji je trajao duže od tri sata, Lajčak je naveo da će razgovori biti nastavljeni 25. marta i da očekuje konkretne predloge obe strane za rešenje pitanja dinara na Kosovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari