Nova stranka: Lažna borba za Kosovo

Ostavite komentar


  1. zašto kažeš nažalost rasuti po evropi, pa zar nije cilj svakog roditelja da mu det živi u stabilnoj i ekonomski jakoj sredini, da napreduje, da čuva decu, da ima karijeru. roditelj može da ide za detetom a ne da ga drži uz sebe, zbog svoje sebičnosti. svako treba da živi tamo gde mu odgvovara ambijent i državno uređenje.

  2. Ne vidim nijedan stvaran povod za obraćanje javnosti one šačice članova Nove, osim samopromocije. Kosovo je to što je, pregovori su neophodni – ovo je ipak 21. vek – a u okviru njih igraju se igre. Savesni građani koji trenutno ili za stalno žive u inostranstvu (ne u dijaspori) tamo žive život, brinu o porodici, rade, druže se sa ljudima sličnih interesovanja, pa im napamet ne pada da razmišljaju o izborima u Srbiji. U nezainteresovanost spada i činjenica da ih je baš briga šta radi neki tamo Vučić. Ako se uopšte interesuju za budućnost Srbije, obavešteni su sigurno da je opozicija sva nikakva; navodni opozicionari su jedino vidljivi na pres-konferencijama. Svesni su građani itekako da izbora nema, zato na glasanja i ne izlaze.

    Kakva je razlika između inostranstva i dijaspore? Dijasporu čine oni koji su negde otišli, a bolje da nisu jer se nikada ne opuste u drugoj sredini, jedva da govore jezik, odbijaju da zaista upoznaju lokalne običaje i hranu, nesrećni su dok god su ‘tamo’ a ne ‘ovde’. Mladi koji ovih godina emigriraju gotovo sigurno spadaju u one koji se neće vratiti, već samo povremeno posećivati rodni kraj.

Ostavite komentar


Politika

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku 9

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da dinar kao sredstvo plaćanja na Kosovu pripada prošlom veku i vremenu nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, i poručio da ga Srbija ne može nametnuti, prenosi Reporteri.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.