Nova stranka traži ispitivanje odgovornosti Vulina zbog Gerontološkog centra u Nišu 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Nova stranka zatražila je danas da se utvrdi da li postoji odgovornost ministra odbrane Aleksandra Vulina zbog toga što je u Gerontološkom centru u Nišu od korona virusa obolelo 144 korisnika i zdravstvenih radnika, s obzirom da takve ustanove treba da obezbeđuju pripadnici Vojske Srbije (VS).

Predsednik Saveta Nove stranke Aris Movsesijan podsetio je u saopštenju da se Vulin na početku izbijanja zaraze obavezao da će obezbeđivati sve objekte socijalne zaštite i da je potencirao da je VS veliki oslonac građanima jer obezbeđuje „značajnije zdravstvene centre, kao i sve gerontološke centre sa više od 30 korisnika, bez obzira da li su privatni ili državni“.

„Ne ulazeći u nagađanja da li su propusti napravljeni zbog partijske pripadnosti, postavlja se pitanje da li je vršen nadzor i obezbeđivanja objekta u Nišu od strane VS. Ako nije, građani Srbije zaslužuju odgovor zašto nije osigurana bezbednost svih njegovih korisnika i zaposlenih, a ukoliko jeste, kako je onda moguće da mere nisu poštovane, zbog čega za posledicu imamo zabrinjavajuće brojke o broju zaraženih?“, upitao je Movsesijan.

On je dodao da je u svuda u svetu od početka pandemije bio jasan apel da koronavirus ne sme ući u staračke domove, jer to za posledicu uglavnom ima veliku smrtnost.

„Zbog toga zahtevamo da se, pored odgovornosti direktora ustanove u Nišu, preispita i politička i moralna odgovornost ministra Vulina, koji je bio zadužen da se stara o bezbednosti ovih ljudi“, dodao je Movsesijan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari