Nova stranka: Ustavni sud da upozori Vučića 1

Nova stranka zatražila je od Ustavnog suda da „prvi i poslednji put upozori“ predsednika Srbije Aleksandra Vučića „da prestane sa svakodnevnim kršenjem Ustava“.

„Ne pristajući da ćutke pratimo svu farsu i zloupotrebe Vučićevog predsedničkog mandata, a naročito oko takozvanih konsultacija o budućem mandataru za sastav ‘nove’ Vlade, zahtevamo od Ustavnog suda da počne da se meša u svoj posao i prvi i poslednji put upozori Aleksandra Vučića da prestane sa svakodnevnim kršenjem Ustava“, piše u saopštenju Nove stranke.

Kako se navodi, „svaki put kada predsednik Srbije Vučić obeća povećanje plata i penzija – on krši Ustav! Svaki put kada predsednik Srbije Vučić obećava nove puteve – on krši Ustav“.

Nova stranka smatra da „uzurpirajući i dalje funkciju predsednika Vlade, predsednik Srbije krši Ustav i zakone koje je dužan da poštuje kao i svaki drugi građanin ove zemlje, a ne da nas zloupotrebom funkcija i trgovinom uticajem čini zarobljenicima svoje autokratije“.

„Tražimo od Ustavnog suda da počne da se meša u svoj posao i pravnim mehanizmima reaguje odmah, upućujući Aleksandru Vučiću zvanično tumačenje da to ne sme raditi. U suprotnom, Nova stranka će podneti ustavnu žalbu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog kršenja Ustava“, navodi se u saopštenju Nove stranke. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari